Hot News
Rușii în România: Rossotrudnichestvo vrea un nume mai scurt și anunță concursul pentru o nouă denumire
06/12
A murit ultimul campion Euro-60, Viktor Ponedelnik
06/12

Senatorul Elena Perminova a comentat ideea Ucrainei de a înăspri sancțiunile împotriva Rusiei

Membru al Consiliului Federației, Elena Perminova/ Foto: council.gov.ru

Prim-vicepreședintele Comitetului Consiliului Federației pentru buget și piețe financiare, Elena Perminova, a comentat ideea exprimată de către fostul președinte al Ucrainei, șef al delegației de la Kiev, în Grupul de contact pentru Donbass, Leonid Kravciuk, de a înăspri sancțiunile împotriva Rusiei, din cauza situației din Donbass, vizând excluderea țării din sistemul internațional de transfer interbancar SWIFT, relatează RIA Novosti.

Potrivit lui Perminova, excluderea este nerealizabilă. „Țara noastră ocupă un loc foarte important în acest sistem”, a spus ea.

În general, propunerea lui Kravciuk a fost catalogată drept  o amenințare goală, neserioasă și neprofesionistă. Senatorul a adăugat că astfel de inițiative mai apar, din când în când.

După cum a comunicat anterior Kravciuk, Kievul intenționează să solicite înăsprirea sancțiunilor împotriva Rusiei, dacă, până la sfârșitul anului, conflictul din Donbass nu va fi soluționat. În același timp, potrivit lui, țara sa nu va „solicita pornirea războiului”, deoarece nu se încadrează în ”filosofia democratică” a Ucrainei.

Mass media rusă adaugă în acest context că în ”filozofia democratică”, se încadrează, în schimb, sabotarea sistematică a Acordurilor de la Minsk, menite să soluționeze conflictul din Donbass și care, după opinia Moscovei, nu au o alternativă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875163