Hot News
Putin a promis reduceri fiscale fără precedent, în Insulele Kurile
03/09
Vladimir Putin a vorbit la Forumul Economic de Est din Vladivostok
03/09

Peskov a amenințat cu contramăsuri la apropierea infrastructurii militare a NATO de granițele Rusiei

Secretarul de presă al președintelui Rusiei, Dmitri Peskov (dreapta)/ Foto: ret,tv.ru

Posibila apropiere de granițele Rusiei a infrastructurii militare a NATO va forța Moscova să adopte contramăsuri, pentru a asigura o securitate totală pentru țară, a declarat secretarul de presă al președintelui Rusiei, Dmitri Peskov, într-un interviu acordat cotidianului ”Izvestia” pe culoarele Forumului Economic de Est, scrie agenția TASS. 

Reprezentantul Kremlinului a menționat că președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, insistă asupra dorinței țării lui de a adera la NATO, idee pe care ”cel puțin jumătate din populația Ucrainei nu o susține, judecând după sondajele sociologice”. În același timp, ”la Washington au reacționat destul de pozitiv la asemenea năzuințe euroatlantice ale Ucrainei”, a adăugat el. 

”Potențial vorbind, acest lucru este pentru noi deosebit de periculos, pentru că NATO va continua, astfel, să apropie infrastructura ei militară de granițele noastre. Este o chestiune care va atrage necesitatea adoptării unor contramăsuri pentru a reechilibra situația și pentru a asigura 100% securitatea granițelor noastre”, a spus Peskov.

Potrivit spuselor sale, privită în ansamblul ei, retorica anti-rusă care s-a făcut auzită din partea lui Zelenski de-a lungul vizitei sale în SUA, duce cu gândul la ideea că ”principalul obiectiv al prieteniei ucraineano-americane este de a fi prieteni împotriva Rusiei”. 

”Este măgulitor faptul că țara noastră a ocupat o poziție atât de sus pe agenda acestor negocieri, dar mi-aș fi dorit să fie cu semnul plus, nu cu semnul minus”, a concluzionat Peskov.

1 Comment

  1. Nu cred că este cazul, ca administrația de la Kremlin să se îngrijoreze pentru deciziile alianței de a-și extinde infrastructura către granițele Rusiei.
    În imaginile de mai jos, extrem de sugestive în opinia mea, putem constata cu toții „bravura”, „eroismul” celei mai „puternice” armate ale planisferei la ora actuală!!! Vai de noi!!! Aceștia sunt cei care se disting prin „curaj” excepțional în războaiele Washingtonului: https://rutube.ru/video/0ea850ac68155e1b4283426efff2af16/

    Pe de altă parte, iată ce a declarat Ben Wallace, secretar al apărării din Marea Britanie, despre „superputerea” SUA:
    https://www.theguardian.com/politics/2021/sep/02/uk-defence-secretary-suggests-us-is-no-longer-superpower
    Așa că… recomand covrigei, alune și fistic, popcorn și altele de ronțăit nelipsite din meniul cinefil, plus ceva răbdare. Hegemonul satanic care a condus lumea de pe la 1700 începe să piardă manșa, iar așa ceva nu-i de ratat!!! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875091