Hot News
Zgârie-norii ipocriziei americane. Zaharova, către Psaki: Este important să nu uităm
06/12
Contraofensiva de la Moscova a trupelor sovietice, din 1941, a spulberat planul strategic al Germaniei naziste al ”războiului fulgerător”, Blitzkrieg
06/12

Rusia și India au semnat mai multe acorduri de cooperare militară

Foto: news.myseldon.com

Moscova și New Delhi au semnat mai multe documente privind cooperarea în sfera militară, a declarat ministrul indian al apărării, Rajnath Singh.

În capitala republicii s-au purtat negocieri în format ”2+2” între șefii ministerelor de Externe și ministerele Apărării din cele două state. Singh le-a descris ca fiind productive, semnificative și rodnice.

”Mă bucur că au fost semnate o serie de acorduri/contracte/protocoale privind armele de calibru mic și cooperarea militară”, a scris el pe Twitter în urma unei întâlniri cu omologul său rus Serghei Șoigu.

Șeful departamentului a menționat că India prețuiește parteneriatul său strategic special și privilegiat cu Rusia.

Moscova, de asemenea, a evaluat pozitiv rezultatele întâlnirii. Potrivit lui Serghei Șoigu, dialogul aduce o contribuție serioasă la asigurarea securității globale și regionale. Ministrul de externe Serghei Lavrov, la rândul său, a exprimat opinia că discuțiile vor consolida parteneriatul strategic al celor două țări.

Acum, Rusia și India au mai multe proiecte bilaterale: complexul universal BrahMos, dezvoltarea în comun a unui avion de luptă de generația a cincea (FGFA), producția licențiată de avioane Su-30 și tancuri T-90. În martie 2019, partenerii au deschis o fabrică de puști de asalt Kalașnikov în orașul indian Corva.

Astăzi, Flota Militară a Indiei este înzestrată cu echipament rusesc în proporţie de 80%, iar Forțele Aeriene – 70%. Potrivit estimărilor experților, pe toată perioada de cooperare militaro-tehnică cu India, Rusia a furnizat acestei țări echipamente militare în valoare de peste 65 de miliarde de dolari.

În octombrie 2018, Moscova și New Delhi au semnat un contract pentru furnizarea a cinci seturi regimentare de sisteme de rachete antiaeriene S-400 în valoare de peste 5 miliarde de dolari. Cele mai mari acorduri includ și vânzarea a patru fregate rusești Proiectul 11356 în cadrul schemei ”doi plus doi” și a unui lot mare de sisteme portabile de rachete antiaeriene ”Igla” (Ac).

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875052