Hot News
Cât au cheltuit SUA pentru democrație în Kazahstan, în ajunul protestelor
06/01
Crăciun fericit! – С Рождеством Христовым! Liturghia de noapte, în direct, de la Catedrala Mântuitorului, din Moscova (VIDEO)
07/01

MAE Rus: Evenimentele din Kazahstan sunt inspirate din afară

Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei/ Foto: iz.ru

Rusia analizează evenimetele din Kazahstan ca fiind o încercare inspirată din afara țării, de a submina prin forță securitatea și integritatea statului, relatează Rossiiskaia gazeta.

”Confirmându-și angajamentul față de obligațiile sale de aliat în cadrul Organizației Tratatului de Securitate Colectivă (ODKB), Federația Rusă a susținut adoptarea unor măsuri urgente pe fondul degradării vertiginoase a situției politice interne și a creșterii violenței în Kazahstan”, se arată în comunicatul publicat de Ministerul de Externe al Rusiei. ”Analizăm ultimele evenimente din țara prietenă nouă ca fiind o încercare inspirată din afară, de a submina securitatea și integritatea statului pe calea forței, cu utilizarea unor formațiuni înarmate, bine pregătite și organizate”, se precizează în document.

”Federația Rusă continua să aibă consultări strânse cu partea kazahă și cu alți aliați din ODKB pentru a analiza și elabora, în caz de necesitate, noi măsuri eficiente, în primul rând pentru a oferi asistență în desfășurarea de către organele de ordine ale Kazahstanului a unei operațiuni antiteroriste chemate să asigure securitatea tuturor, fără excepție, pentru cetățenii pașnici ai acestei țări, precum și pentru toate obiectivele de o importanță vitală ale infrastructurii critice, în vederea deblocării și a readucerii lor sub controlul autorităților kazahe”, a subliniat MAE Rus în comunicatul său.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875025