Hot News
”De la egal la egal”: Kosaciov, despre rezultatele consultărilor ruso-americane
11/01
Financial Intelligence (România): Ambasada Rusiei în SUA respinge declaraţiile administraţiei SUA privind dezinformarea Moscovei, după întâlnirea de la Geneva
11/01

Zaharova: Acuzațiile de agresiune la adresa Rusiei în legătură cu Kazahstanul sunt nechibzuite și mincinoase

Ianuarie 2020. Alma-Atî. Un peisaj ca după un război/ Foto: ria.ru

Reprezentanta oficială a Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, a definit drept ”nechibzuite, lipsite de suflet și mincinoase” afirmațiile care se aud din diferite părți cum că Rusia ar fi devenit ”țară agresoare” în legătură cu dislocarea unui contingent ODKB (Organizația Tratatului pentru Securitate Colectivă – n.r.) de menținere a păcii în Kazahstan, relatează agenția TASS. 

”Pe cine am atacat noi vreodată, pe cine am amenințat noi vreodată? Noi suntem întotdeauna în favoarea păcii, propunem negocieri, venim cu propuneri constructive, suntem împotriva militarizării, mereu ajutăm pe toți din lume să iasă din situații critice, iar exemple în acest sens sunt o grămadă. În același timp, este o afirmație nechibzuită, lipsită de suflet și mincinoasă că suntem o țară-agresoare (în legătură cu situația din Kazahstan)”, a spus diiplomatul în direct pe canalul de YouTube, ”Soloviov Live”. 

”Când așa ceva spun reprezentanți ai țărilor NATO, probabil sunt plătiți pentru asta și, în al doilea rând, ei aparțin acestei lumi (occidentale, n.r.). Când însă acest lucru este spus de oamenii noștri, aș vrea să întreb: este posibil așa, din senin? Este posibil așa, din intuiție? Dacă este să dăm crezare că ar fi ”un strigăt al sufletului”, ce fel de suflet este acela?”, a adăugat Zaharova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875163