Hot News
Lavrov i-a explicat șefului MAE al Germaniei că cererile privind acțiunile Forțelor Armate ale Rusiei sunt inacceptabile
19/01
Peskov: UE trebuie să decidă singură formatul dialogului cu Rusia
19/01

Lavrov i-a cerut lui Blinken să nu multiplice speculațiile despre ”agresiunea” Rusiei

Soldații americani, la exerciții militare în estul Europei/ Foto. RIA Novosti

Șeful MAE rus, Serghei Lavrov, i-a cerut Secretarului de Stat al SUA, Anthony Blinken, în cadrul unei convorbiri telefonice avute, marți, cu omologul său american, să nu mai multiplice speculații despre o presupusă pregătire a ”unei agresiuni ruse” împotriva Kievului, informează agenția RIA Novosti. 

În contextul situației din sud-estul Ucrainei, ministrul i-a cerut Secretarului de Stat să nu mai multiplice speculațiile despre o presupusă pregătire a ”unei agresiuni ruse”, ci să oblige autoritățile de la Kiev să pună în aplicare Acordurile de la Minsk în totalitatea lor”, se arată într-un comunicat dat publicității de Ministerul de Externe al Rusiei. 

Politicienii și mass-media occidentale susțin, în ultimele luni, că Rusia se pregătește să invadeze Ucraina. Kremlinul a respins, în repetate rânduri, aceste declarații. Astfel, secretarul de presă al președintelui Rusiei, Dmitri Peskov, a calificat afirmațiile referitoare la ”agresiunea rusă” drept un pretext pentru creșterea contingentului militar din țările NATO care se învecinează cu Rusia. 

De asemenea, Lavrov a acuzat blocul de creșterea livrărilor de armament în Ucraina, ceea ce, în opinia lui, poate determina Kievul să desfășoare ”aventuri militare”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875068