Hot News
Cornelu Vlad: Dosarul negocierilor ruso-occidentale mai trebuie completat
18/01
Lavrov i-a cerut lui Blinken să nu multiplice speculațiile despre ”agresiunea” Rusiei
19/01

Lavrov i-a explicat șefului MAE al Germaniei că cererile privind acțiunile Forțelor Armate ale Rusiei sunt inacceptabile

18 ianuarie 2022. Moscova. Annalena Berbock și Serghei Lavrov, în timpul negocierilor/ Foto: news.myseldon.com

Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a anunțat că i-a explicat șefului MAE al Germaniei, Annabela Berbok, faptul că cererile referitoare la acțiunile, pe teritorul rus, ale Forțelor Armate ale Rusiei sunt inacceptabile, informează agenția TASS. 

”Am explicat că nu putem accepta nici un fel de cerințe privind acțiunile forțelor armate pe propriul nostru teritoriu”, a spus el la conferința de presă organizată după încheierea discuțiilor cu omologul german. 

De asemenea, ministrul i-a atras atenția lui Berbok asupra faptului că membrii NATO, cerând ”să fie trimise în cazărmi subunitățile ruse”, susțin în același timp că deplasarea de trupe pe teritoriul Alianței nu este treaba nimănui, ci doar a lor”, a declarat el. 

Lavrov a mai anunțat că a discutat cu omologul german situația privind sabotarea de către Kiev Acordurilor de la Minsk. ”Pe baza textului Acordurilor de la Minsk noi am demonstrat necesitatea de a se pune capăt sabotării și de a începe realizarea lor în ordinea exactă stabilită în acest document”, a explicat șeful diplomației de la Moscova. ”Acolo totul este clar, nu poate fi vorba de interpretări duble, triple”. 

Întrebat în legătură cu posibile consecințe pentru Rusia din partea Germaniei pentru presupusa pregătire de către Moscova a escaladării situației din Ucraina, Lavrov a arătat că nu poate anticipa pașii guvernului german. ”Noi nu am dat și nu dăm nici un fel de motive pentru a crea o nouă situație de conflict”, a subliniat el. ”Cerem un singur lucru – pentru ca acordurile la care am ajuns să fie duse la îndeplinire cu scrupulozitate. Acest lucru este valabil și pentru Acordurile de la Minsk care, repet încă o dată, sunt sabotate de regimul de la Kiev, acest lucru se referă și la arhitectura generală de securitate din Europa”.

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875135