Hot News
RaHDit a dezvăluit datele a mii de hackeri ucraineni care operează pe segmentul rusesc al internetului
27/12
Putin a semnat decretul privind măsurile speciale ca răspuns la plafonarea prețului petrolului
28/12

Lavrov: SUA caută să escaladeze conflictul din Ucraina

Colaj: pronorus.com

SUA fac totul pentru a imprima conflictului din Ucraina un caracter mai crâncen, a declarat, într-un interviu acordat agenției TASS, ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov.

„Statele Unite fac totul pentru a prelungi conflictul și a-i imprima un caracter mult mai crâncen”, a spus șeful diplomației de la Moscova.

După cum a subliniat ministrul, „la Pentagonul sunt planificate în mod deschis comenzi pentru industria americană de apărare pentru anii următori, fiind permanent ridicată limita cheltuielilor militare pentru nevoile Forțelor Armate ale Ucrainei și cerându-se același lucru din partea altor participanți la alianța împotriva Rusiei”. ”Regimul de la Kiev este în mod conștient alimentat cu cele mai moderne arme, îi sunt trimise inclusiv prototipuri care nu au intrat încă în dotarea armatelor occidentale – aparent pentru a vedea cum funcționează ele în condiții de luptă”, a subliniat Lavrov.

Potrivit acestuia, din luna februarie a acestui an, valoarea ajutorului militar acordat Kievului a depășit 40 de miliarde de dolari, ceea ce este comparabil cu bugetele militare ale multor țări europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875078