Hot News
Un fost ofițer al forțelor speciale ruse a explicat de ce sunt orașele Artiomovsk și Soledar importante pentru armata ucraineană
11/01
Douglas McGregor: Planul secret al SUA pentru Donbass, dejucat de Rusia
11/01

Șoigu: Arsenalul mijloacelor de atac al Rusiei se va extinde în curând

Serghei Șoigu, Ministrul Apărării al Rusiei/ Foto: RIA Novosti

Ministrul Apărării al Rusiei, Serghei Șoigu, a declarat, marți, la prima teleconferință pe teme de actualitate din acest an cu conducerea Forțelor Armate, că arsenalul mijloacelor de atac al armatei ruse va fi extins în curând, relatează topwar.ru.

”Vom continua să ne ocupăm de dezvoltarea triadei nucleare, menținând pregătirea de luptă a acesteia, deoarece scutul nuclear reprezintă principalul garant al suveranității și integrității teritoriale a statului nostru”, a spus Șoigu.

În același timp, Șoigu a amintit și de sarcinile trasate ministerului de președintele Rusiei, Vladimir Putin, și care se referă, în primul rând, la modernizarea Forțelor Armate, precum și la creșterea capacităților de luptă ale acestora.

”Trebuie să realizăm regulat o analiză și o sistematizare a acțiunilor grupărilor noastre atât în Ucraina, cât și în Siria, pentru ca pe această bază să elaborăm programe de pregătire a efectivelor militare și planuri de furnizare a tehnicii de luptă. Experiența acumulată de trupele noastre trebuie să stea la baza perfecționării pregătirii de luptă”, a spus ministrul Apărării.

Prin îmbunătățirea capacităților de luptă, ministrul subînțelege consolidarea Forțelor Aerospațiale, și anume modul de lucru al avioanelor de vânătoare și bombardierelor în zona sistemelor moderne de apărare aeriană. De asemenea, în planurile Ministerul Apărării intră și perfecționarea sistemelor de control și comunicare ale aparatelor de zbor fără pilot, pentru care trebuie folosită intens tehnologia inteligenței artificiale.

Șoigu nu a trecut cu vederea nici problema uniformelor militarilor, subliniind că activitatea de creștere a nivelului de dotare și echipare tactică a efectivelor militare se află în faza finală.

De precizat că reforma militară, lansată de ministerul de resort, prevede, de asemenea, modernizarea activității birourilor de recrutare și înrolare a militarilor, crearea de baze de date digitale, inclusiv stabilirea unei cooperări între minister și autoritățile locale și regionale. Printre alte acțiuni ale ministerului se numără accelerarea mecanismelor de reacție la inițiativele civile, ceea ce reprezintă o componentă importantă pentru stat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875040