Hot News
Siluanov: La sfârșitul anului 2022, deficitul bugetar a fost de 2,3% din PIB
11/01
Șoigu: Arsenalul mijloacelor de atac al Rusiei se va extinde în curând
11/01

Un fost ofițer al forțelor speciale ruse a explicat de ce sunt orașele Artiomovsk și Soledar importante pentru armata ucraineană

Foto: 24newnews.ru

Anatoli Matveiciuk, expert militar, fost ofițer al forțelor speciale și colonel în retragere, a explicat de ce orașele Artiomovsk (numele ucrainean, Bahmut) și Soledar sunt importante pentru Forțele Armate Ucrainene (AFU). Într-un interviu acordat cotidianului Moskovski komsomoleț, el a spus de ce trupele ucrainene investesc atât de mult efort în apărarea acestor orașe.

Potrivit specialistului, Artiomovsk și Soledar sunt puncte cheie ale dispozitivului de apărare al inamicului. Trecerea acestor localități sub controlul militarilor ruși distruge stabilitatea armatei ucrainene pe linia de apărare spre Kramatorsk, este de părere Matveiciuk.

„Acest lucru înseamnă că trupele noastre pot ajunge la comunicațiile inamicului, le pot tăia calea de la trupele principale și, cel mai important, acest lucru ne va permite să ne sporim eforturile pe direcția Kramatorsk și apoi spre direcția Slaviansk”, a explicat expertul.

Marți, la 10 ianuarie, corespondentul militar Aleksandr Sladkov, a vorbit despre luptele crâncene din împrejurimile orașelor Soledar și Artiomovsk. Potrivit informațiilor sale, forțele armate ucrainene suferă pierderi considerabile pe ambele direcții: inamicul pierde militari, tancuri, vehicule de luptă de infanterie și își abandonează pozițiile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875091