Hot News
Vladimir Putin s-a întâlnit cu șeful diplomației chineze, Wang Yi
23/02
Putin, despre motivele deciziei de a suspenda participarea Rusiei la Tratatul START-3
23/02

Riabkov: Decizia Rusiei privind START nu aduce lumea mai aproape de un război nuclear

Ministrul adjunct de Externe, Serghei Riabkov. Pe imagine scrie: ”Amenințarea nu vine de la Federația Rusă”/ Foto: smotrim.ru

Viceministrul rus de Externe, Serghei Riabkov, nu crede că decizia Rusiei de a suspenda participarea sa la Tratatul START aduce lumea mai aproape de un război nuclear, scrie Smotrim.ru.

În schimb, Statele Unite și sateliții săi, care continuă, în mod imprudent, extrem de distructiv și iresponsabil, să escaladeze situația, pot aduce lumea mai aproape de un război nuclear, a adăugat diplomatul invitat la emisiunea ”60 de minute” a postului de televiziune Rossia 1.

„Alegerea este la latitudinea americanilor – încotro se va îndrepta, mâine, lumea. În cele din urmă, ei trebuie să înțeleagă că poartă responsabilitatea pentru soarta civilizației”, a spus ministrul adjunct.

El a calificat informațiile despre testul presupus nereușit al rachetei ”Sarmat” din Rusia o cacealmă de presă, exprimându-și convingerea că lansări cu astfel de informații provocatoare menite să arate vulnerabilitatea închipuită a Rusiei nu vor face decât să se înmulțească. În acest context, Riabkov a menționat că toate informațiile demne de acoperire publică sunt furnizate prin canalele Ministerului rus al Apărării.

Vorbind despre misiunea încredințată de președintele Rusiei Ministerului Apărării și Rosatom de a asigura disponibilitatea pentru testarea armelor nucleare rusești în cazul în care astfel de teste vor fi reluate de Statele Unite, Riabkov a reamintit că decizia de a crește starea de pregătirea pentru o posibilă reluare a teste nucleare a fost luată încă de administrația președintelui Donald Trump.

Tratatul de interzicere totală a testelor nucleare nu a intrat încă în vigoare tocmai din cauza poziției Statelor Unite, urmată de mai multe țări, a spus ministrul adjunct de externe al Rusei. Potrivit acestuia, administrația președintelui Joe Biden, în ciuda declarațiilor sale preelectorale privind corectarea omisiunile predecesorului său în această problemă, nu a făcut nimic pentru a ratifica acest tratat.

„Nici noi nu putem rămâne indiferenți față de ceea ce se întâmplă. Tocmai acesta este, după cum am înțeles, sensul semnalului cheie transmis de președintele Federației Ruse în această problemă”, a spus Riabkov. El a subliniat importanța faptului că, în declarația sa, Vladimir Putin a fost foarte clar, precizând că vor fi luate contramăsuri „doar ca răspuns la un pas ipotetic, dar posibil al Statelor Unite”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875076