Hot News
Rusia a acuzat Marea Britanie de fabricarea incidentului cu otrăvirea lui Skripal
05/03
„A fost avertizat”. Scott Ritter l-a sfătuit pe Zelenski să se predea până nu e prea târziu
05/03

În Bulgaria au avut loc marșuri festive cu steaguri rusești

Foto: 9111.ru

În Bulgaria s-au desfășurat marșuri festive în cinstea celei de-a 145-a aniversări a eliberării Bulgariei de sub jugul otoman, informează Rambler.ru.

Se precizează că, la 3 martie, centrul Sofiei a fost blocat de un marș de masă pe acordurilor melodiei ruse „Adio Slavianka”.

„Ne înclinăm în fața eroismului și a sacrificiului de sine al poporului rus, care și-a lăsat oasele departe de patria lui pentru Libertatea noastră!”, a transmis Uniunea Antifascistă Bulgară.

Ambasadoarea Rusiei la Sofia, Eleonora Mitrofanova, a subliniat că, în ciuda faptului că cele două țări traversează, în prezent, „nu cea mai bună etapă a relațiilor lor, amintirea războiului ruso-turc este încă sacră”.

Bulgaria a făcut parte din Imperiul Otoman din 1396 până în 1878. După ce Turcia a înăbușit răscoala din Bulgaria, în 1876, și după ce rebelii bosniaci au apelat la ajutorul sârbilor, Serbia și Muntenegru au declarat război Imperiului Otoman. Rusia a sprijinit popoarele slave și a intrat în război (Războiul ruso-turc din 1877-1878). În Bulgaria, acest război este denumit Războiul de eliberare.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875181