Hot News
Din mass-media română. Zi istorică: 240 de ani de când Crimeea a devenit parte a Imperiului Rus
20/04
Kremlinul a reamintit unul dintre obiectivele operațiunii militare speciale
21/04

„Praf în ochi”: Klințevici a acuzat Berlinul de minciună după declarația privind soldații din Ucraina

Franz Klințevici, fost membru al Consiliului Federației / Foto: Serviciul de presă al Consiliului Federației

Germania a încercat să înșele Rusia cu declarația privind trimiterea de soldați în Ucraina, a declarat pentru publicația PolitRossia, colonelul în retragere Franț Klințevici.

Germania a exclus trimiterea de trupe europene în Ucraina. Declarația potrivit căreia țările UE nu își vor trimite acolo trupe terestre a fost făcută de Marie-Agnes Struck-Zimmermann, deputat și șef al Comisiei de apărare din Bundestag.

„Niciun soldat german sau european nu va pune piciorul pe pământ ucrainean”, a dat asigurări parlamentarul. În plus, ea a exclus trimiterea unor avioane de luptă occidentale Tornado și Eurofighter în Ucraina, deoarece piloții ucraineni nu vor putea învăța să piloteze aceste aparate.

Dacă ar trebui oare crezute promisiunile care au răsunat în Bundestag este o mare întrebare. Încă din luna martie, premierul Ungariei, Viktor Orban, a avertizat că Uniunea Europeană este pe punctul de a trimite trupe de menținere a păcii în Ucraina. Klințevici, fost membru al Consiliului Federației, spune că vorbele spuse la Berlin nu ar trebui cu certitudine luate în serios.

„Este praf în ochi. Ne iau drept idioți. Ei cred că pot vorbi cu noi așa cum vorbești unor copii”, a avertizat Klințevici.

Potrivit spuselor sale, Germania și alte importante țări europene și-au pierdut creditul de credibilitate după ce fostul cancelar german Angela Merkel a recunoscut deschis că Acordurile de la Minsk au fost pură profanare și au fost încheiate doar pentru a înarma Ucraina. Colonelul susține că, în viitorul apropiat, Uniunea Europeană va decide trimiterea unui contingent militar în Ucraina și, mai mult ca sigur că nu vor lipsi motive inventate pentru un astfel de pas.

„Cred fără echivoc că în viitorul apropiat vor fi trimise trupe terestre. Nu știu sub ce pretext: sub forma unor forțe de menținere a păcii, a unor unități de ordine, pentru asigurarea securității obiectivelor nucleare, pentru a proteja cetățenii UE. Declarația președintelui Comisiei, căreia nimeni nu-i va cere socoteală, care nu ia decizii, este folosită acum ca o abordare ideologică. Este adresată populației Europei, pentru a-i liniști pe cei care trăiesc pe teritoriul Germaniei”, a declarat expertul.

De asemenea, el a subliniat că Germania s-a îndepărtat definitiv de diplomația corectă și de întreținerea unor relații cu Rusia. Acest lucru a devenit evident în special după ce tancurile grele germane au început să fie trimise în Ucraina.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Rusia nu s-a convins că de-a lungul istoriei a fost mereu mințită și înșelată de țările occidentale? Cum să mai ai încredere în ele? Acordurile de la Minsk au fost încălcate, ultimul mi s-a părut de-a dreptul o insultă la adresa Rusiei. Sunt convinsă că trupe europene există în Ucraina. Altfel ce rost ar fi avut Centrul de planificare a operațiunilor NATO din regiunea Lvov, în care și-au găsit sfârșitul 200 de ofițeri, nu doar ucraineni? Ce trupe ar fi comandat, nu trupe NATO? Germania nu poate fi crezută. Ea nu poate uita cucerirea Berlinului în 1945 de către trupele sovietice, nu-și poate șterge din memorie imaginea steagului roșu care a fost ridicat pe acoperișul Reichstagului, clădirea simbol a Berlinului. Rusia nu trebuie să aibă încredere în nimeni, decât în Dumnezeu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875079