Hot News
Kremlinul a comentat declarația SUA privind neimplicarea lor în atacurile cu drone
05/05
Kennedy a îndemnat SUA să asculte ceea ce spune Putin despre liniile roșii
05/05

Recepție la Ambasada Federației Ruse cu ocazia Zilei Victoriei

La microfon, ambasadorul Rusiei în România, Valery Kuzmin/ Foto: Biroul de presă al Ambasadei Ruse din București

Pe data de 4 mai, Ambasada Rusiei în România a găzduit o recepție cu ocazia celei de-a 78-a aniversări a Victoriei popoarelor Uniunii Sovietice în Marele Război pentru Apărarea Patriei din 1941-1945.

La evenimentul au participat reprezentanți ai corpului diplomatic din peste 20 de state prietenoase, printre care membri ai OTSC (Organizația Tratatului de Securitate Colectivă – n.r.) și CSI, precum și China, India, Malaysia, Sudan etc., ai Parlamentului României, ai mediului de afaceri și celui academic, reprezentanți ai ONG-urilor și ai societății civile, inclusiv ai Asociației de Prietenie Română-Rusă și ai asociațiilor care fac parte din Consiliul de Coordonare a Organizațiilor Conaționalilor Ruși.

Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Federației Ruse în România, Valery Kuzmin, i-a felicitat pe participanți cu ocazia Zilei Victoriei. În discursul său, el a menționat că în vremurile noastre dificile trebuie să luptăm împotriva noilor focare de nazism care au apărut în primul rând în Ucraina, ca urmare a unei strategii deliberate a Occidentului. El și-a exprimat încrederea că, în ciuda eforturilor neocoloniale ale SUA și ale sateliților săi, procesele obiective de formare a unei lumi multipolare nu pot fi inversate. Adevărul va învinge și vom câștiga bătălia împotriva neonazismului.

Programul artistic a inclus recitaluri susținute de grupuri de cântăreți ai organizațiilor conaționalilor din cadrul Asociației „Lumea noastră” și „Grupul de creație al prietenilor”. Au fost interpretate cântece populare rusești și lucrări lirice din timpul Marelui Război pentru Apărarea Patriei, inclusiv faimoasa „Katiușa”. Seara a fost încununată de o interpretare a clasicilor operei rusești de către solista Teatrului Bolșoi și Artista Poporului din Republica Adîgheia a Federației Ruse, Margarita Mamsirova.

Biroul de Presă al Ambasadei Ruse în România

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Instantanee de la recepție/ Foto: Pagina de Facebook a Ambasadei Ruse din București

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Felicitări Rusiei pentru marea victorie din 1945, cea care a învins nazismul! Glorie și recunoștință eternă tuturor soldaților care au luptat în acel război, care s-au întors cu bine acasă, care s-au întors răniți, care nu s-au mai întors deloc… Marea lor jertfă să nu fie uitată niciodată!
    Cu această ocazie, vă atașez un frumos cântec patriotic rusesc, foarte drag inimii mele: ,,Războiul sfânt” interpretat magistral de Elena Vaenga.
    https://youtu.be/8Y4_2Qa0QQs

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875099