Hot News
Icoana lui Rubliov „Sfânta Treime” va fi transferată de la Galeriile Tretiakov la Biserica Ortodoxă Rusă prin decizia lui Putin
16/05
Transnistrenii primesc mesaje din Ucraina cu îndemnuri de a-i ataca pe militari ruși
16/05

„Rușii au murit pentru noi în război”. Vedete occidentale care au trecut de partea Rusiei

Dieter Bohlen de la Modern Talking/ Foto: wikipedia.org

Astăzi, când împotriva Rusiei se pregătesc alte sancțiuni, în Europa și în America răsună tot mai des vocile artiștilor care cer să se pună capăt acestei nebunii și să înceapă un proces de negocieri în locul livrărilor de arme pentru Ucraina, scrie săptămânalul ”Argumentî i faktî”.

Dieter Bohlen de la Modern Talking cere ridicarea sancțiunilor

Solistul mult îndrăgitei trupe Modern Talking, Dieter Bohlen, încă de anul trecut, când abolirea culturii ruse (în general, a tot ceea ce este rusesc) a atins apogeul, nu numai că nu s-a temut să își declare public dragostea pentru ruși, dar a și criticat guvernul german al cancelarului Olaf Scholz, care susține sancțiunile împotriva Rusiei, furnizează tancuri germane Ucrainei și impune rusofobia în Europa. „Știți, rușii sunt foarte diferiți de germani – rușii sunt mai loiali, mai conștiincioși, a spus Dieter Bohlen. Oamenii din Rusia sunt foarte receptivi, iar prietenia nu este pentru ei un sunet gol.”

Cântărețul și producătorul i-a îndemnat pe politicienii occidentali să ridice sancțiunile împotriva Rusiei. În opinia sa, sancțiunile i-au făcut pe europeni să sufere ei înșiși, în timp ce Rusia vinde gaze către Asia, iar economia ei nu s-a prăbușit, așa cum au așteptat occidentalii tot anul. Iar politicienii europeni încă se mai amăgesc cu ideea că vor face față inflației. În condițiile în care ar fi mult mai logic, în opinia artistului, să se poarte negocieri.

„Dacă nu ar fi aceste sancțiuni, pentru noi toți situația ar fi mai liniștită”, a asigurat Dieter Bohlen. Dacă politicienii s-ar așeza la masa negocierilor și s-ar înțelege. Am intrat fără voia noastră în acest rahat. Ura împotriva Rusiei este mai presus de orice”.

Legenda muzicii s-a luat la harță cu concetățenii săi și cu colegii occidentali care susțin rusofobia: „Faceți foamea, tremurați de frig, iar acum numărați banii înainte să intrați în supermarket. Iar toate astea din cauza unei uri care ne-a fost impusă. Noi ce, nu avem cap pe umeri? Ați uitat cum făceați rușilor declarații de dragoste la Cupa Mondială din 2018? Noi, artiștii, am pierdut nu doar bani, ci și un număr mare dintre admiratorii noștri. Fani care ne-au iubit și sperăm că încă ne iubesc”.

Bolen insistă asupra faptului că este imposibil să obții pace așa cum încearcă să facă acest lucru cancelarul german Olaf Scholz.

Cântărețul și compozitorul italian Enzo Ginazzi – Pupo/ Foto: foto-ram.ru

Pupo a interpretat cu Mackiavicius cântecul italienesc al partizanilor

Cântărețul și compozitorul italian Enzo Ginazzi este cunoscut sub pseudonimul Pupo. Cariera lui a început în 1975, când, după hiturile „Ciao” și „Gelato al cioccolato”, de artist s-a îndrăgostit întreaga planetă, inclusiv Uniunea Sovietică. Pupo a venit pentru prima dată în URSS în 1979. „Mi-am făcut un număr mare de prieteni și fani în Rusia. Am fost foarte iubit și îndrăgit acolo, a mărturisit Pupo în recentul său mesaj video adresat Rusiei pe rețelele de socializare. ”Iar acesta este momentul în care vreau să vă răsplătesc cu aceeași monedă”.

La o lună după ce a început operațiunea militară specială, 2022, Pupo a înregistrat pentru ruși piesa „There’s Only a Moment” din filmul sovietic „Sannikov Land”. Iar în aprilie 2023, Pupo și prezentatorul postului de televiziune ”Rossia-1”, Ernest Macki avicius, au lansat un videoclip pentru piesa ”Bella ciao”. În videoclip, vedeta italiană se urcă într-o mașină și apasă butonul „Ialta” de pe navigator, ajungând instantaneu în Crimeea.

„Bella ciao” este imnul partizanilor antifasciști italieni. Acest cântec a fost adus în URSS de legendarul cântăreț Muslim Magomaev – partizanii i l-au dăruit pe vremea când a cântat la ”La Scala”. Magomaev a cântat ”Bella” în italiană și rusă. Iar acum s-a transformat într-un fel de cântec de protest împotriva nebuniei defășurată în Occident în privința Rusiei.

Actorul Steven Seagal/ Foto: RBC

Steven Seagal pregătește un documentar despre misiunea militară specială

Celebrul actor de la Hollywood, Steven Seagal, a declarat într-un interviu: „Naziștii și nazismul reprezintă forța motrice din spatele mașinăriei de război ucrainene. Zelenski lucrează pentru naziști. El minte oamenii, spune că el însuși este evreu și că îi urăște pe naziști, dar, în schimb, îi folosește în munca sa. Știe că ei sunt cele mai bune trupe ale sale”.

Vedeta americană pregătește un documentar despre evenimentele din zona operațiunii militare speciale, unde vrea să povestească adevărata stare a lucrurilor, nu acel „adevăr” pe care presa occidentală îl oferă întregii lumi, în condițiile în care jurnaliștii ei nu au fost niciodată în Donbass. „Aceste informații le sunt, să spunem, strecurate cu aibilitate de think tank-uri care au sediul tot în SUA”, este convins Segal.

În cadrul unei conferințe de presă la Samara, în mai 2023, actorul a declarat: „Acum este în lucru un documentar despre evenimentele care au loc în zona operațiunii militare speciale, deoarece eu cred că este o mare misiune aceea de a arăta întregii lumi ce se întâmplă, de fapt, acolo. Pentru a arăta întregul adevăr, pentru a dovedi și a arăta că nu a fost invazia Rusiei, cum spun alte țări ale lumii, în special reprezentanții NATO, ai Statelor Unite și ai altor țări.”

În timpul vizitei lui în Donbass, artistul a stat mult de vorbă cu luptătorii ruși. „Dar am discutat și cu cealaltă parte. A fost un șoc pentru mine faptul că ucrainenii – populația locală – cred că la ei nu sunt naziști”, spune Seagal.

După cum mărturisește chiar Segal, este foarte mândru că are rădăcini rusești: „Forța rușilor constă în modul în care sunt educați. Părinții își învață copiii cât de importanți sunt strămoșii lor, istoria lor, țara lor, le spun prin ce a trecut țara și poporul, le spun cât de important este să respecte și să onoreze țara, familia și pe Dumnezeu.”

La întrebarea cine este cel mai puternic lider mondial, starul de la Hollywood răspunde fără echivoc: „Putin”.

„El este cel mai influent. Este un om care pune țara lui pe primul loc. Este suficient de inteligent pentru a înțelege care este adevărul și ce trebuie făcut într-o situație atât de dificilă. El trebuie să rezolve toate aceste probleme. De mulți ani, lumea încercă tot timpul să muște din Rusia, să o șteargă de pe harta lumii. De aceea, el nu este doar extraordinar jucător de șah, ci și un om foarte înțelept. Cred că, fără el, lumea s-ar fi aflat într-o situație și mai rea decât este acum”, este de părere actorul.

Roger Waters, fondatorul trupei rock Pink Floyd/ Foto:
rollingstone.com

Roger Waters îndeamnă lumea să-și amintească de contribuția URSS la victoria asupra fascismului

Despre situația actuală din lume vorbește și Roger Waters, fondatorul celebrei trupe rock Pink Floyd. Rockerul tună și fulgeră pentru că „Biden toarnă ulei peste foc în Ucraina”. „Situația actuală este acțiune și contraacțiune”, spune Waters. ”În ultimă instanță, NATO s-a apropiat de granițele Rusiei, chiar dacă Alianța a promis public, când Gorbaciov a purtat negocieri privind retragerea trupelor sovietice din Europa de Est, că nu va fce niciodată așa ceva”.

Muzicianul îi sfătuiește pe americani să „meargă să mai citească niște cărți și după aceea să se gândească ce ar fi făcut Statele Unite dacă chinezii ar fi desfășurat rachete nucleare în Mexic și Canada”.

”Și Rusia nu ar fi trebuit să fie împinsă să invadeze Ucraina după ce a încercat să o evite timp de 20 de ani, oferind măsuri diplomatice guvernelor occidentale”, a spus muzicianul într-un interviu pentru publicația Rolling Stone.

Waters cere, de asemenea, restabilirea adevărului istoric: „Nu uitați că 23 de milioane de ruși au murit apărându-ne pe noi toți de amenințarea nazistă!”.

Dirijorul german Justus Frantz/ Foto: dzen.ru

Dirijorul german Justus Frantz cere restabilirea drepturilor culturii ruse

Nu a rămas mai prejos nici lumea muzicii clasice, apărând Rusia de un atac nedrept.

Justus Frantz este un dirijor german de renume mondial, pianist, profesor, personalitate publică, autor și prezentator de emisiuni de televiziune de muzică populară. El cere din partea directorilor sălilor de concerte din Europa să-i readucă pe clasicii ruși în repertorii, considerănd că este o cruzime să-i interzici pe compozitorii ruși.

„Dirijorul Justus Frantz a venit în Rusia, a fost de mai multe ori invitat la Festivalul de iarnă al artelor de la Soci”, a declarat pentru aif.ru Iuri Bașnet, artist al poporului din Rusia. Justus a sărit mereu în apărarea Rusiei, iar acum are un întreg manifest publicat pe rețelele de socializare. El luptă pentru importanța păstrării culturii ruse pentru întreaga lume. Este foarte activ, chiar dacă a adunat mulți ani de viață. Justus și mulți alții dintre colegii noștri, în special din Italia și Coreea de Sud, cer ca Occidentul să revină la realitate, să se trezească și să înțeleagă că interzicerea culturii ruse este o nebunie”.

3 Comments

  1. Valter COJMAN spune:

    Din pacate pentru omenire, Marea Britanie a fost un rival al Rusiei inca de pe vremea lui Winston Churchill…
    Totusi, Winston Churchill, si-a dat seama ca, fara Rusia, Anglia va vorbi germana, ca si restul Europei…
    Acum, Marea Britanie, va da startul la cel de al treilea razboi mondial care va fi si nuclear…

  2. Carmen spune:

    Bravo lor, că fiind vedete cunoscute încearcă să spună întregii lumi adevărul. Oamenii trebuie să știe că sancțiunile împotriva Rusiei, toate aceste manifestări de rusofobie nu sunt decât niște nebunii promovate de cei care visează distrugerea țării. În lumea asta sunt milioane de oameni obișnuiți, anonimi care văd ce se petrece și care sunt alături de Rusia. Ei nu cred minciunile care se spun despre Rusia.

  3. Ilie Neacșu spune:

    Dictatura UE, susținută și dirijată de SUA, controlează instituțiile de forță din fiecare stat membru. Poliția, serviciile secrete, armatele,justiția, partidele politice aflate la guvernare, parlamentarii europeni sunt sub biciul UE. Ieșirea noastră din robia globalistă o va realiza Putin. Care îi va pedepsi pe cei care au deturnat mersul firesc al Lumii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875052