Hot News
„Rușii au murit pentru noi în război”. Vedete occidentale care au trecut de partea Rusiei
16/05
Duma de Stat a adoptat legea privind denunțarea Tratatului CFE
17/05

Transnistrenii primesc mesaje din Ucraina cu îndemnuri de a-i ataca pe militari ruși

Tiraspol/ Foto: novyefoto

Locuitorii din Transnistria primesc mesaje de pe numere ucrainene, în care sunt adresate îndemnuri la comiterea de atacuri asupra armatei ruse, a declarat pentru RIA Novosti Valeri Ghebos, șeful Ministerului Securității de Stat al nerecunoscutei Republici Moldovenești Nistrene.

„Începând din trimestru doi al anului trecut, locuitorii din Transnistria au început să primească pe messanger de la numerele de telefon ucrainene, îndemnuri de a comite acte de terorism și sabotaj împotriva militarilor ruși, împotriva tehnicii militare ruse, împotriva struturilor de forță ale Transnistriei”, a spus interlocutorul agenției.

Ministerul a deschis dosare penale, în baza articolelor de „Extremism”, „Terorism”, „Sabotaj” și „Înaltă trădare”, în virtutea cărora se desfășoară acțiuni de anchetă și operative..

„Având în vedere situația actuală, în activitatea noastră punem accent în principal pe identificarea și prevenirea manifestărilor teroriste și extremiste, pe stoparea proceselor negative legate de aceastea în societate, precum și consolidarea activității de contrainformații cu accent pe factorul ucrainean”, a conchis Ghebos.

La sfârșitul lunii mai a anului trecut, în Transnistria au avut loc mai multe atacuri teroriste: în clădirea Ministerului Securității Statului și în secțiile de recrutare și înrolare militară din Tiraspol, lângă unitatea militară de lângă satul Parkani, pe turnul centrului de radio și televiziune de lângă satul Maiak. Pe teritoriul republicii a fost instituit cu titlu temporar un nivel roșu de pericol terorist. Pe 9 martie, Ministerul Securității Statului a anunțat că a fost prevenit un atac terorist la Tiraspol împotriva conducerii transnistrene, acțiune care fusese pregătită de Serviciul de Securitate al Ucrainei. Cei implicați în pregătirea atacului au fost reținuți. S-a aflat, de asemenea, despre pregătirea altui atac terorist împotriva delegației OSCE, în apropierea cetății Bender.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Se vede că disperarea ucrainenilor e mare. Oricum, sunt convinsă că serviciile de specialitate ruse își fac datoria și sunt capabile să prevină atacurile teroriste și să-i depisteze pe cei implicați în aceste acte. Și, bineînțeles, să le aplice o pedeapsă pe măsură.
    Zilele trecute citisem o știre cum că CIA încearcă să recruteze spioni ruși prin tot felul de metode. Acum au realizat un videoclip de promovare. Nu știu cât de adevărate sunt aceste știri (atașez mai jos site-ul), dar Statele Unite trebuie să știe că nici un rus adevărat nu-și va trăda țara pentru câțiva dolari murdari. Niciodată un adevărat rus nu va face așa ceva, niciodată! CIA să se spele pe cap cu video clipul său.

    https://stirileprotv.ro/stiri/international/cia-cauta-spioni-rusi-care-sa-spuna-zadevarul-despre-ceea-ce-se-intampla-in-rusia.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875078