Hot News
Vizita premierui Mișustin în China a fost un triumf
29/05
Pentru prima dată, în spațiul eurasiatic se sărbătorește Ziua UEEA
29/05

La Kiev, Bulgakov a fost redenumit „kievean remarcabil”

Foto: Telegram

La Kiev, placa memorială dedicată scriitorului rus Mihail Bulgakov și aflată pe fațada muzeului ce-i poartă numele a fost modificată: în noua versiune, el este numit „kievean remarcabil”, a informat presa locală.

După cum notează publicația ucraineană Strana.ua, în locul plăcii memoriale de pe fațada Muzeului ”Mihail Bulgakov” din Kiev, pe care scria în limba rusă că „celebrul scriitor rus și sovietic Mihail Bulgakov” a locuit în acel imobil, a apărut altă placă, în ucraineană: „În această casă a trăit, între 1906 și 1919, kieveanul remarcabil Mihail Bulgakov, medic și scriitor, relatează RIA Novosti.

Într-un comunicat, conducerea muzeului a precizat că s-a decis schimbarea textului de pe placă „la inițiativa colectivului”, în conformitate cu „legea privind ucrainizarea”.

Reamintim că Uniunea Națională a Scriitorilor din Ucraina a cerut să fie închis muzeul scriitorului rus Mihail Bulgakov din Kiev și să fie deschis, în schimb, muzeul compozitorului ucrainean Aleksandr Koșița. „Mai poatee oare funcționa, chiar în centrul Kievului, muzeul unui scriitor care a detestat cu înverșunare Ucraina și independența ei și a denigrat-o cât a putut el mai bine în lucrările sale, de exemplu, în romanul ”Garda Albă”?”, se spune în declarația Uniunii. Ca răspuns, ministrul Culturii și Politicii Informaționale al Ucrainei, Oleksandr Tkacenko, a declarat că muzeul își va continua activitatea.

O placă memorială dedicată lui Bulgakov a fost scoasă de pe clădirea Institutului Educațional și Științific de Filologie al Universității Naționale din Kiev, unde a studiat tânărul Bulgakov.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Atâta pot și ei: se luptă cu cei morți, cu plăcile memoriale, cu operele scriitorilor. Să nu aibă într-o zi surpriza ca pe un panou să fie scris ,,Rusia Kieveană”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2874994