Hot News
Din mass-media română: Un deputat francez are curajul să spună adevărul: Actualul război din Ucraina are menirea să distrugă toată Europa!
15/06
Iuri Ușakov, despre înalții oaspeți ai Forumului Economic Internațional de la Sankt-Petersburg
15/06

Ministerul Apărării: De la începutul lunii iunie, armata Ucrainei a pierdut 7.500 de militari

Foto: dzen.ru

Numai pe linia de contact de luptă, Forțele Armate ale Ucrainei au pierdut, începând din 4 iunie, aproximativ 7.500 de oameni, care fie au murit, fie au fost răniți, a anunțat Ministerul Apărării al Rusiei, citat de Rossiiskaia gazeta.

S-a precizat că în această cifră nu intră militarii care și-au pierdut viața ca urmare a utilizării de către Rusia a armelor de mare precizie cu rază lungă de acțiune și a aviației rusești în adâncimea teritoriului ucrainean.

Pe 6 iunie, ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a declarat că, în contraofensiva anunțată anterior, armata ucraineană a pierdut până la 3.715 militari în doar trei zile. Pe 8 iunie, Șoigu a informat că Forțele Armate ale Ucrainei au mai pierdut 945 de oameni în încercarea de a sparge dispozitivul de apărare al Rusiei.

Pe 9 iunie, mass-media occidentale, care sunt în contact cu forțele ucrainene, au confirmat că armata Ucrainei a suferit pierderi semnificative în ultimele zile. Ministerul ucrainean al Apărării a refuzat să publice cifrele privind numărul de victime.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    SUA, NATO și Ucraina sunt responsabile pentru aceste pierderi umane. Va veni, oare, ziua când vor plăti?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2874999