Hot News
Seymour Hersh: Majoritatea populației mondiale susține operațiunea specială rusă
15/06
Biden, acuzat de minciună
15/06

Peskov a negat informația că Rusia și Ucraina ar fi vrut un acord de „arendare a Crimeii”

Purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov/ Foto: RIA Novosti

Crimeea este parte integrantă a Rusiei, nu au existat nici un fel de înțelegeri privind ”luarea în arendă” a peninsulei de la Ucraina, a declarat secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, adresându-se jurnaliștilor, informează agenția TASS.

Anterior, liderul belorus, Aleksandr Lukașenko, a anunțat că președintele rus Vladimir Putin i-a transmis proiectul acordurilor de la Istanbul dintre Moscova și Kiev, și că acele texte ar fi cuprins și un punct privind ”arendarea Crimeii”.

„Nu, nu este adevărat”, a spus Peskov, întrebat fiind dacă o astfel de posibilitate a fost discutată cu adevărat. „Crimeea este parte integrantă a Federației Ruse, este o regiune rusă”, a subliniat el.

Este vorba despre proiectul de acord discutat de delegațiile rusă și ucraineană în primăvara anului 2022, la Istanbul, care propunea o încetare a ostilităților militare. În ajun, Putin declarase că acordul „nu este rău”, Moscova și Kievul chiar l-au parafat, dar autoritățile ucrainene „l-au aruncat, pur și simplu, după aceea și cu asta basta”. Liderul rus nu a dezvăluit conținutul documentului.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Nici nu poate intra în discuție problema Crimeei. Aceasta a fost, este și va fi parte integrantă din Rusia!
    În martie 2022, Zelenski părea să înțeleagă soarta cruntă pe care o va avea Ucraiana ca victimă a războiului prin interpuși dintre SUA și Rusia. El a declarat public că Ucraina poate deveni o țară neutră și a cerut garanții de securitate. Premierul israelian de atunci, Naftali Bennett, s-a implicat ca mediator, împreună cu Turcia. Rusia și Ucraina s-au apropiat de încheierea unui acord, dar SUA a blocat procesul de pace. Și astfel, de atunci conflictul a escaladat. Despre interesele Statelor Unite nu mai are rost să vorbim.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875107