Hot News
Iuri Ușakov, despre înalții oaspeți ai Forumului Economic Internațional de la Sankt-Petersburg
15/06
Peskov a negat informația că Rusia și Ucraina ar fi vrut un acord de „arendare a Crimeii”
15/06

Seymour Hersh: Majoritatea populației mondiale susține operațiunea specială rusă

Seymour Hersh/ Foto: youtube

State ce reprezintă mai mult de jumătate din populația lumii susțin operațiunea specială rusă din Ucraina, a declarat jurnalistul american de investigații Seymour Hersh în cadrul programului de autor al politicianului britanic George Galloway, publicat pe canalul său de YouTube, relatează Izvestia.

„Ponderea țărilor, mai ales în Africa și Asia, care au încetat să fie pro-americane și au devenit pro-ruse este destul de izbitoare. Considerabil mai mult de jumătate din populația Terrei susține Federația Rusă în acest conflict”, a declarat Hersh.

Hersh consideră, de asemenea, că este inadmisibil să afirmi că Rusia este disperată din cauza sancțiunilor, chiar dacă i-au afectat viața.

În opinia lui Hersh, Statele Unite au pierdut încrederea unei părți însemnate a lumii ca urmare a acțiunilor lor. Jurnalistul dă exemplul Arabiei Saudite, care, după ce a început conflictul din Ucraina, s-a apropiat de Iran, în pofida amenințărilor venite dinspre partea americană.

Izvestia menționează că, pe 10 iunie, președintele Republicii Populare Chineze, Xi Jinping, s-a exprimat în sprijinul aspirațiilor țărilor africane, care intenționează să trimită o delegație în Rusia și Ucraina pentru a ajuta la soluționarea pașnică a conflictului.

Cancelaria președintelui Cyril Ramaphosa a anunțat, pe 6 iunie, că liderii africani care au formulat anterioir propuneri pentru dezescaladarea situației din Ucraina, sunt pregătiți să viziteze Moscova și Kiev la mijlocul lunii iunie.

Șase țări africane sunt pregătite să participe activ la o mediere între Rusia și Ucraina. De exemplu, pe 19 mai, ambasadorul Egiptului la Moscova, Nazih Nagari, a subliniat că actualul conflict afectează stabilitatea nu doar a Europei, dar și a Africii. Pe 16 mai, Ramaphosa a anunțat că Moscova și Kievul au convenit să primească o misiune de lideri africani.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Un om care gândește limpede este normal să susțină operațiunea specială rusă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875100