Hot News
Deputat european: Victoria Ucrainei asupra Rusiei este imposibilă
26/06
American Conservative: Europenii refuză să intre în război cu Rusia
26/06

KGB: Serviciile speciale occidentale pregătesc acapararea puterii în Belarus

Foto: pokrov-gid.ru

Comitetul Securității de Stat al Republicii Belarus (KGB) îi știe pe agenții serviciilor speciale occidentale care pregătesc luptători în vederea acaparării puterii în țară, a declarat adjunctul șefului departamentului de investigații al KGB, Konstantin Bîcek, citat de postul de televiziune ONT, relatează RBC.

„Comitetul Securității de Stat știe cine sunt aceste persoane [luptători aflați în pregătire], la fel cum știm și identitatea agenților serviciilor speciale care se ocupă de pregătirea lor. Știm fundațiile care, sub un pretex aparent nobil finanțează activități teroriste”, a declarat Bîcek.

Potrivit spuselor sale, o astfel de pregătire se desfășoară la baza grupurilor armate și a unităților speciale. KGB-ul Republicii Belarus dispune de tot necesarul pentru a lichida amenințarea la timp, a adăugat adjunctul șefului departamentului de investigații.

La începutul lunii iunie, președintele Republicii Belarus, Alexandr Lukașenko, a anunțat că țările occidentale pregătesc un scenariu de schimbare prin forță a puterii în Belarus. „În ceea ce privește Republica Belarus, pot menționa că în Polonia, Lituania și, din păcate, în Ucraina sunt antrenate formațiuni armate ilegate, se fac încercări de a crea celule extremiste latente chiar în interiorul țării”, a declarat el.

Ulterior, ziarul The Times a scris că cetățenii beloruși care au fost forțați să părăsească țara și care doresc să se întoarcă, la un moment dat, pentru a „lupta împotriva regimului”, efectuează pregătire militară în Polonia. Potrivit ziarului, este vorba despre sute de persoane. Antrenamentul din orașul polonez Poznan a fost organizat de membri ai BYPOL (declarată extremistă în Belarus), o organizație înființată de membri ai forțele de securitate din Belarus care au demisionat după protestele din 2020.

Comentând articolul, Kremlinul a menționat că Moscova și Minskul au „foarte mulți neprieteni și chiar dușmani”, dar ambele țări sunt „hotărâte să contracareze aceste încercări”.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Probabil se încearcă o lovitură de stat, așa cum s-a întâmplat în Ucraina, în 2014. Și probabil că sunt aceiași scenariști care se ocupă acum de Belarus: Victoria Nulland, Jake Sullivan și Joe Biden. Numai că învățând din greșelile trecutului, Rusia nu va permite să se întâmple așa ceva. Rusia și Belarus vor lupta până la capăt. Cred că de aceea a fost trimisă gruparea Wagner în Belarus, să ajute la împiedicarea din timp a acestei amenințări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875076