Hot News
Expert ucrainean: După ce va fi anunțată amploarea pierderilor armatei Ucrainei, îl vor distruge pe Zelenski
16/09
Acorduri în valoare de 3,8 trilioane ruble, semnate la Forumul Economic de Est
17/09

Generalul Surovikin se află în Algeria, cu o delegație a Ministerului Apărării

Serghei Surovikin (în imagine din dreapta), în timpul vizitei sale în Algeria/ Foto: Ministerul rus al Apărării

Generalul de armată Serghei Surovikin se află în prezent în Algeria împreună cu o delegație a Ministerului Apărării al Rusiei, a declarat pentru cotidianul Kommersant o sursă din anturajul comandantului militar, prezentând mai multe fotografii drept confirmare a acestei informații.

Potrivit respectivelor surse, deplasarea domnului Surovikin în Algeria are legătură cu faptul că „conducerea militară și politică a țării acordă o mare însemnătate transpunerii în viață a politicii externe pe direcția estică”. „Este evident că Surovikin se bucură în continuare de încredere la cel mai înalt nivel și nu este exclus ca deplasarea generalului să fie legată de posibila sa numire într-o funcție care să presupună activități pe direcția estică”, a precizat una dintre surse.

Miercuri, pe 13 septembrie, fotografii cu Surovikin au apărut pe contul de Facebook al moscheii Abd al-Hamid Ben Badis din Oran. Potrivit precizărilor care au însoțit imaginile, o „delegație rusă de rang înalt” a vizitat moscheea și a fost primită de directorul pentru afaceri religioase și donații, precum și de imamul acesteia.

Din martie până în decembrie 2017, generalul de armată Serghei Surovikin a fost comandantul grupării Forțelor Armate ale Rusiei în Siria. Pe 31 octombrie 2017, el a fost numit comandant-șef al Forțelor Aerospațiale ale Rusiei. Pe 8 octombrie 2022, Surovikin a fost numit comandantul Grupării comune a forțelor ruse în operațiunea militară din Ucraina. Pe 11 ianuarie 2023, președintele Rusiei, Vladimir Putin, l-a revocat pe domnul Surovikin din funcția de comandant al grupării ruse din Ucraina și l-a numit în această funcție pe Valeri Gherasimov, șeful Statului Major General al Forțelor Armate Ruse. Domnul Surovikin a devenit comandant adjunct.

În mai 2023, șeful Companiei militare private Wagner, Evgheni Prigojin, a declarat că Serghei Surovikin va supraveghea dialogul dintre Forțele Armate ale Rusiei și compania militară în privința livrărilor de muniție. Pe 23 iunie 2023, mercenarii companiei Wagner, conduși de Evgheni Prigojin, au organizat o revoltă armată. În aceeași zi, a fost publicată o înregistrate video, în care Surovikin se adresează luptătorilor Wagner, cerându-le să se oprească.

Începând din 24 iunie, generalul nu a mai apărut în spațiul public. Citând serviciile de informații americane, cotidianul The New York Times a susținut că domnul Surovikin știa despre pregătirea revoltei, al cărei scop era schimbarea conducerii Ministerului Apărării. Pe 22 august, presa a anunțat, pe surse, că Surovikin a fost eliberat din funcția de comandant-șef al Forțelor Aerospațiale ale Rusiei. Ministerul Apărării nu a anunțat oficial demisia, dar în septembrie numele generalului a dispărut de pe site-ul Ministerului Apărării. Pe 6 septembrie, deputatul Dumei de Stat, Viktor Zavarzin, general-colonel în retragere, a declarat că lui Serghei Surovikin i-a fost găsită o funcție ”bunicică” privind CSI.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Sunt problemele interne ale Rusiei și orice decizie luată la nivel înalt este bine gândită. SUA să-și vadă de generalii ei și să nu uite de ce a murit pisica: de curiozitate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875079