Hot News
Andrei Belousov: Cinci tendințe ale economiei globale
07/11
Trupele ruse au primit noi pistoale-mitralieră și lansatoare de grenade
07/11

Matvienko: Datorită eforturilor lui Putin și ale echipei sale, țara și-a recăpătat demnitatea

Valentina Matvienko/ Foto: URA.ru

Președinta Consiliului Federației, Camera Superioară a Parlamentului rus, Valentina Matvienko, a participat la maratonul educațional al societății ”Znanie” (Cunoaștere). Iată principalele idei desprinse din declarațiile politicianului și selectate de agenția URA.ru.

  • Capacitatea de apărare a Rusiei a fost total restabilită, iar președintele Vladimir Putin a „scos țara din prăpastie”.
  • Rusia este complet apărată, capacitatea de apărare a țării a fost refăcută. Matvienko a adăugat că acum „nici un cap înfierbântat nu se va gândi cum să se poarte urât cu Rusia”.
  • Putin a fost primul dintre politicieni care, în 2007, a declarat că planeta are nevoie de o nouă ordine mondială. Atunci însă, vorbele lui nu au găsit ecou, dar acum tot mai multe țări merg pe calea renunțării la lumea unipolară. Matvienko a subliniat că cei care nu au vrut să împărtășească poziția liderului rus privind multipolaritate au suferit o înfrângere.
  • După prăbușirea URSS, Rusia „se afla în prăpastie”. Datorită eforturilor lui Putin și ale echipei sale, țara și-a recăpătat demnitatea în 23 de ani.
  • Federației Ruse nu i-au dat de ales, țara a fost nevoită să lanseze operațiunea specială. Matvienko a vorbit în detaliu despre toate motivele acestei decizii. Ea a menționat că numărul victimelor din Donbass putea fi mai mare fără intervenția militară a Rusiei și că Occidentul a făcut din Ucraina proiectul „anti-Rusia”.
  • Rusia nu a ocupat Crimeea în 2014. Potrivit lui Matvienko, aderarea teritoriilor s-a făcut fără focuri de armă, în conformitate cu dreptul internațional.
  • Federația Rusă nu s-a pronunțat niciodată în favoarea izolării de restul lumii. Țara a pus capăt atentatelor asupra suveranității sale, când Occidentul a început să impună valori netradiționale.
  • Rusia va renunța la efectuarea testelor nucleare numai după ce Statele Unite vor ratifica Tratatul de interzicere completă a testelor nucleare (CTBT). Matvienko a subliniat că, de fapt, tratatul nu a funcționat.
  • Federația Rusă este lider în lume la digitalizare. De exemplu, nu există nicăieri analogi cu portalul Gosuslughi (Serviciile de stat), a spus președintele Consiliului Federației Ruse.
  • Rusia a rămas în urma altor țări în ceea ce privește utilizarea inteligenței artificiale (AI). Totuși, statul mai are timp să devină un lider pe această temă.
  • Epoca de piatră s-a încheiat nu pentru că nu au mai rămas pietre, ci din cauza progresului științific. Acum oamenii trebuie să învețe să folosească AI și să nu se teamă de ea, a spus Matvienko.
  • Viitorul este al unor artiști precum Iaroslav Dronov (Șaman), și nu al celor care și-au vândut Patria.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    ,,Nici o personalitate nu a influențat atât de mult istoria europeană în secolul XXI așa cum a făcut-o Vladimir Putin.” – Robert D. Kaplan, scriitor
    Unii îl iubesc, alții îl urăsc, unii îi aprobă felul de a conduce Rusia, alții nu. Însă, toți cei anti-Putin ar trebui să recunoască faptul că acest om s-a străduit să facă ceva bun pentru Rusia. Putin n-a refăcut Uniunea Sovietică, nici Imperiul Țarist, ci o Rusie nouă, unită în spatele lui. Chiar în primul său an la putere, Putin a călătorit în 18 țări, ducând cu el imaginea unei Rusii noi, dornică să aibă relații cu lumea. A revizuit politica externă care stagnase în timpul lui Elțin, a căutat o apropiere de Occident, a luptat cu fenomenul de corupție din țară. A pus pe picioare sectorul economic, infrastructura țării și, așa cum bine spune doamna Valentina Matvienko, împreună cu echipa lui Rusia și-a recăpătat demnitatea. O națiune mare și diversă și-a găsit factorul unificator: Vladimir Putin. A depus o muncă titanică, pentru că nu este ușor să conduci cea mai întinsă țară din lume, care se întinde pe 11 fuse orare și o populație diversă din punct de vedere etnic, religios și cultural; o țară frumoasă și bogată, atât de mult râvnită de unii. Cine s-ar încumeta să poarte pe umeri o așa de mare responsabilitate?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875048