Hot News
În Capitala Rusiei se va desfășura Săptămâna moscovită a frumuseții
13/11
Ministerul Justiției a exclus anularea moratoriului asupra pedepsei cu moartea în Rusia
14/11

Arestovici a declarat că există un conflict între Zelenski și armată

Aleksei Arestovici/ Foto: RBC

Fostul consilier al șefului Biroului președintelui Ucrainei, Aleksei Arestovici, a declarat că între șeful statului, Volodimir Zelenski, și militari există un conflict, realatează agenția TASS.

„Discursul președintelui devine tot mai emoțional din cauza criticilor pe care le primește”, a explicat Arestovici într-un interviu acordat ziarului spaniol El Mundo. „Politica lui nu este eficientă. Principalul motiv îl constituie contraofensiva nereușită. Ajutorul occidental este folosit greșit. (…) Nivelul de competențe este insuficient, a atins plafonul”. Potrivit versiunii lui Arestovici, „între președinte și militari există un conflict”.

El a fost de acord cu punctul de vedere exprimat de comandantul șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, Valeri Zalujnîi, conform căruia conflictul din Ucraina a intrat în impas. „Acum ne confruntăm cu o situație în care comandantul șef spune un lucru despre război și despre perspectivele victoriei, iar președintele spune cu totul altceva. Este o situație anormală”, estimează Arestovici. În opinia sa, Zelenski este fie prea „egocentric”, fie prea ”ucrainocentric”.

„Avem nevoie de încredere, nu de reprimare”, a adăugat el. ”Ca și în învățământ, esențiaul trebuie să fie în limba ucraineană. Dar dacă vrem, în țara noastră, să publicăm o carte în spaniolă, rusă sau bulgară, trebuie să existe libertate în acest sens”. „Pentru că următorul pas este suprimarea bisericii într-un mod complet stupid”, a spus Arestovici. „Nu putem suprima biserica în sine, pentru că biserica nu înseamnă doar preoți, biserica înseamnă oameni”.

Arestovici, care a părăsit Ucraina, a vorbit, anterior, despre planurile sale de a-și depune candidatura pentru funcția de șef al statului. A început să critice activ acțiunile lui Zelensk și ale anturajul său. În special, Arestovici a acuzat conducerea țării de greșeli strategice în gestionarea militară și guvernamentală. Pe 1 noiembrie și-a publicat programul. Conform unuia dintre punctele acestuia, Ucraina este de acord să intre în NATO cu promisiunea de a nu recuceri teritoriile pierdute.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Există un conflict și la vârful armatei ucrainene. Generalul-maior al armatei ucrainene, Dmitri Marcenko, a cerut demiterea lui Valeri Zalujnîi motivând pregătirea îndelungată a contraofensivei (7 luni) și eșecul acesteia. Aștept să se bată între ei – Zelenski, Marcenko, Zalujnîi – că poate așa vor ajunge să ia o decizie normală. Arestovici nu știe că în unele țări președinții sunt numiți din afară? Ce șanse crede că are? Unul dintre punctele programului lui mi se pare chiar ridicol: Ucraina să intre în NATO și promisiunea de a nu recuceri teritoriile pierdute. Pe bune? Cine s-ar putea încrede în niște promisiuni, când în ziua de azi nu sunt respectate legi, tratate, acorduri? Ce glumă…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875091