Hot News
Șeful serviciilor secrete ucrainene a recunoscut succesele industriei de apărare a Rusiei
13/01
Fiodor Lukianov, despre alegerile din Taiwan: China nu este pregătită
14/01

Rosatom a descoperit în Ciukotka cele mai mari rezerve de aur din Rusia din 1991

Foto: TASS

Comisia de Stat pentru Rezerve Minerale Solide, Rosnedr, a confirmat descoperirea unor rezerve de aur în zăcământul Sovinoe, ce aparține corporației Rosatom. Rezerve estimate la peste 100 de tone, se arată într-un comunicat al companiei Atomredmetzoloto (ARMZ, divizia minieră a corporației de stat). Sunt cele mai mari rezerve de aur într-un singur zăcământ descoperite în Rusia din 1991, informează cotidianul economic Vedomosti.

Licența pentru exploatarea zăcământului aparține companiei Elkon, care face parte din ARMZ și care, în martie 2020, a câștigat licitația pentru studiul geologic, explorarea și producție la Sovinoe, plătind 24,2 milioane ruble pentru licență. La acea dată, resursele estimate ale zăcământului erau de 10 tone de aur (categoria P1 cu un conținut mediu de 10 g/t).

Conform planurilor companiei, până la sfârșitul anului 2028 vor fi încheiate lucrările de construcție și de lansare a producției de îmbogătire a minereuilor, notează ARMZ. Compania intenționează să atingă capacitatea proiectată, de 3 tone de aur pe an, în 2029. La Sinovoe s-au încheiat lucrările de prospectare, în trei ani fiind forate 123 de puțuri cu o lungime totală de 32 de kilometri.

Zăcământul Sovinoe este situat în partea de nord a Regiunii Autonome Ciukotka, în largul coastei Mării Ciukotsk. A fost descoperit în anii ‘1970.

Directorul general al companiei Elkon, Viaceslav Galaktionov a declarat că planurile corporației Rosatom și al Regiunii Autonome Ciukotka prevăd proiecte pentru dezvoltarea infrastructurii energetice, o pistă de aterizare, autostrăzi, un debarcader maritim, precum și construcția primei centrale nucleare de mică putere din lume, cu un reactor Shelf-M cu o putere de până la 10 MW.

Pentru a crea un nod minier axat pe zăcământul Sovinoe și zăcămintele de minereu Rîveem și Dor, divizia minieră Rosatom a investit deja peste 1 miliard de ruble.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Și vă mirați de ce șacalii stau cu ochii pe Rusia? Acum că au aflat și vestea asta cred că i-a lovit damblaua! Și ei care credeau că președintele Putin s-a dus arunce cu bulgări de zăpadă în americanii din Alaska…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875048