Hot News
În LNR s-au găsit documente privind distrugerea cu bună știință de către Kiev a pădurilor din Donbass
07/02
Ambasadorul Valery Kuzmin: Cooperarea geopolitică dintre Rusia și China, factor esențial în echilibrul global de forțe
07/02

Deputat ucrainean: Zalujnîi a acceptat funcția de ambasador în Marea Britanie

Valeri Zalujnîi/ Foto: Biroul președintelui Ucrainei/ Kommersant

Deputatul Radei Supreme, Evgheni Șevcenko, a declarat că Valeri Zalujnîi, comandantul șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, a acceptat funcția de ambasador în Marea Britanie. Parlamentarul face referire la surse proprii, fără a aduce alte dovezi. Dar, într-adevăr, zilele trecute, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a confirmat că se gândește la înlocuirea comandantului șef, scrie Kommersant.

„Vreau să spun că, potrivit informațiilor mele, Zalujnîi a fost de acord cu postul de ambasador în Marea Britanie. După toate probabilitățile, va pleca acolo, iar noi știm că pentru oamenii trimiși ambasadori asta înseamnă pensie politică, nimeni nu se mai întoarce, asta este tradiția la noi, în Ucraina”, a povestit Evgheni Șevcenko într-un interviu acordat directorului Institutului pentru strategii globale, Vadim Karasev și publicat pe canalul acestuia de YouTube.

Potrivit lui Şevcenko, dacă Zalujnăi refuză postul de ambasador, va putea să-şi construiască o carieră politică în Ucraina. În opinia deputatului, Zalujnîi are bune perspective de a dezvolta o carieră în domeniul politic. El spune că demisia comandantului șef al armatei va fi cunoscută pe 8 februarie, „plus sau minus câteva zile”.

Evgheni Șevcenko a definit drept populism părerea că demisia lui Valeri Zalujnîi înseamnă eliminarea unui concurent al președintelui Zelenski. Potrivit Şevcenko, problema constă în divergențe de natură politică și militară. „Dacă președintelui nu-i mai place de cineva și acel cineva nu privește în aceeași direcție cu el, nu va mai fi cu el”, a concluzionat deputatul.

De câteva luni în presă apar informații despre conflictul dintre Zalujnîi și Zelenski. Pe 4 februarie, Zelenski a declarat public pentru prima dată că „se gândește” la demisia domnului Zalujnîi, a altor oficiali și militari. Potrivit presei ucrainene, săptămâna trecută, Zalujnîi a refuzat, la o întâlnire avută cu șeful statului, noua numire. Un sondaj de opinie din decembrie al Institutului de Sociologie din Kiev a arătat că Zalujnîi este susținut de 88% dintre ucraineni. Ratingul lui Zelenski fiind de 62%.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    L-a ,,convins” Nuland când a venit într-o vizită urgentă la Kiev și n-a putut refuza! Ordinele se execută, nu se discută.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875062