Hot News
Expert: Interviul cu Putin realizat de Carlson are un efect cutremurător în SUA
10/02
Simonian a făcut bilanțul dialogului purtat de Carlson cu Putin
11/02

Sîrski, poreclit în armată „Macelarul”, a declarat că vrea să protejeze viața soldaților ucraineni

Aleksandr Sirski/ Foto: dzen.ru

Cunoscut pentru controversata sa reputația ca lider militar, Aleksandr Sîrski, numit zilele trecute comandant șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, a promis că va proteja viața efectivului militar, relatează Rossiiskaia gazeta.

„Viața și sănătatea militarilor au fost și rămân întotdeauna principala valoare a armatei ucrainene”, a scris generalul pe canalul său de pe rețeaua Telegram.

În primul său discurs public după numirea în noua funcție, Sîrski a vorbit, de asemenea, despre sarcinile care stau în fața Forțele Armate ale Ucrainei.

Indiferența față de pierderi este evocată drept una dintre trăsăturile lui Sîrski ca lider militar. Astfel, în Ucraina se spune că, pentru general, „nu există vreo valoare viața unui militar pe câmpul de luptă”.

Presa occidentală scrie și despre atitudinea deosebită a noului comandant șef față de soldații săi. Astfel, Politico a publicat un articol în care arată că Sîrski a primit în Forțele Armate ale Ucrainei porecle de „măcelar” și „generalul 200” (”200”, este un eufemism care în limbaj militar înseamnă un mort – n.r.).

Înainte de numirea sa în postul de comandant șef, Sîrski a comandat Forțele Terestre ale Forțelor Armate ucrainene. S-a născut în Regiunea Vladimir din Rusia, unde îi trăiesc mama, tatăl și fratele.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Cât poate fi de ipocrit declarând că e preocupat de viața și sănătatea militarilor, când pentru el un militar nu valorează nimic. Despre ce viață vorbește, despre viața de apoi? Fie cum zici, Sîrski, dar să nu fie cum știm noi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875024