Hot News
În exclusivitate. Politologul Andrei Sușențov: Învingători și învinși
24/02
Doi ani de operațiune militară specială: Ce a obținut Rusia până la data de 24 februarie 2024
24/02

Răspunsul Rusiei la noile sancțiuni ale UE

Clădirea principală a MAE rus din Pița Smolenskaia, Moscova/ Foto: TASS

Ministerul de Externe a anunțat măsuri de răspuns la cel de-al 13-lea pachet de sancțiuni ale UE.

Rusia a adoptat măsuri de răspuns la cel de-al 13-lea pachet de sancțiuni ale UE, fiind extinsă, în special, lista neagră a cetățenilor comunitari cărora le este interzisă intrarea în țară, a informat serviciul de presă al Ministerului Afacerilor Externe.

Instituția a calificat noile sancțiuni drept ilegale și care subminează prerogativele de drept internațional ale Consiliului de Securitate al ONU.

Ca răspuns la acțiunile UE, Rusia a extins semnificativ lista persoanelor cărora le este interzisă intrarea în țară, potrivit site-ului Ministerului de Externe.

Pe lista neagră au fost incluși reprezentanți ai Consiliului Europei, membri ai adunărilor legislative ale țărilor Uniunii Europene, membri ai AP OSCE și APCE, care fac sistematic declarații agresive împotriva Rusiei.

Ministerul a subliniat că orice acțiune neprietenoasă a Occidentului va primi un răspuns adecvat și în timp util.

Ministerul a precizat că încercările Uniunii Europene de a exercita presiune asupra Moscovei cu ajutorul unor măsuri restrictive unilaterale sunt inutile.

În cadrul noului pachet de sancțiuni, UE a restricționat, printre altele, livrarea de componente pentru drone.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Numeroasele sancțiuni impuse de administrația Biden nu au făcut decât să distrugă economia din Europa. Idioții de la Bruxelles continuă aceeași direcție deși sunt conștienți că efectul de bumerang lovește statele europene. Cred că li s-a umplut paharul. Când se va revărsa, să nu se întrebe de unde le vine necazul. Doamne, sunt șanse ca să-și revină măcar puțin din prostia în care se complac?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875089