Hot News
Putin a fost de acord cu propunerea lui Lukașenko privind acordul de la Istanbul cu Ucraina
12/04
După amenințările SUA la adresa Arktik LNG-2, ambasadorul Antonov a amintit de Nord Streams
12/04

Riabkov: Cu atacuri asupra Centralei de la Zaporojie, Kievul amenință securitatea Europei

Foto: TASS

Prin atacuri asupra Centralei Nucleare Zaporojie (ZNPP), Kievul pune în pericol securitatea Europei și a milioanelor ei de locuitori, a declarat viceministrul rus de Externe, Serghei Riabkov, relatează Smotrim.ru.

În același timp, loviturile cu rachete și artilerie ale ucrainenilor, atacurile asupra Centralei Nucleare cu ajutorul dronelor reprezintă o amenințare atât pentru Kiev, cât și pentru sponsorii regimului de la Kiev care îl încurajează, a adăugat diplomatul rus. Viceministrul rus a adăugat că sponsorii Kievului îl încurajează în fel și chip și nu iau măsuri pentru prevenirea acțiunilor ce reprezintă o amenințare la adresa securității. Riabkov a subliniat că Centrala de la Zaporojie se află sub jurisdicție rusă și așa va rămâne pentru totdeauna.

La sesiunea specială a AIEA de la Viena, Moscova va pune accent pe riscurile pentru Europa din cauza atacurilor Kievului asupra Centralei nucleare Zaporojie, a continuat Riabkov.

„Îi îndemnăm pe directorul general al AIEA să spună, în sfârșit, lucrurilor pe nume”, a subliniat viceministrul de Externe. „Nu ne putem limita la fraze de tipul atacurile asupra centralei sunt inacceptabile, indiferent de unde sunt ele lansate. Este o încercare deliberată de a masca o realitate, și anume că regimul de la Kiev și sponsorii Kievului pun în pericol atât centrala, cât și securitatea a multor milioane de oameni care trăiesc pe suprafețe întinse din Europa”.

Pe 7 aprilie, o dronă ucraineană s-a înfipt în cupola reactorului șase al Centralei NNcleare Zaporojie. Clădirea reactorului nu a avut de suferit daune critice. Anterior, aparate de zbor fără pilot ale ucrainenilor au atacat centrala în zona cantinei și a portului de marfă. O altă dronă kamikaze a Forțelor Armate ale Ucrainei a fost doborâtă pe 8 aprilie deasupra stației și a căzut pe acoperișul reactorului șase. Pe 9 aprilie, o dronă ucraineană a atacat centrul unic de antrenament al Centralei Nucleare, unde se află singurul în lume simulator complet al unei săli de reactor.

Centrala Nucleară Zaporojie este situată pe malul stâng al Niprului. Este cea mai mare centrală nucleară din Europa după numărul de reactoare și capacitatea instalată. Fiecare dintre cele șase reactoare are o capacitate de un gigawatt.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Cum, nu știți că Ucrainei i se permite orice, că ea este, de fapt, o victimă nevinovată și că toate nenorocirile de pe planetă sunt din cauza Rusiei? Ce importanță are că prin atacul ucrainean asupra Centralei Nucleare de la Zaporojie este pusă în pericol întreaga Europă? Este dreptul Ucrainei să facă ce vrea, pentru că are sprijinul Statelor Unite și al Occidentului. De parcă Occidentul nu face parte din Europa, ci din Australia! Dacă ar fi atacat rușii centrala, să vedeți cum s-ar fi inflamat americanii și occidentalii. În curând vor acuza Rusia că din cauza ei producția de gogonele din Ucraina s-a micșorat, iar gospodinele ucrainence nu vor mai putea pune murături cu care să doboare dronele rusești. Mare nenorocire…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875006