Hot News
Presa din India a observat ceva suspect cu Zalujnîi
28/04
Actori din Germania și Mexic, premiați la Festivalul de film de la Moscova
28/04

Ambasador lituanian, despre pregătirea unui atac asupra Podului Crimeii

Linas Linkiavicius/ Foto: AP/RIA Novosti

Ambasadorul Lituaniei în Suedia, Linas Linkevicius, fost ministru de Externe al țării sale, a postat pe rețeaua X un text unde face aluzie la pregătirea unui atac asupra Podului Crimeii. În replică, prim-adjunctul reprezentantului permanent al Rusiei la ONU, Dmitri Polianski, și-a exprimat convingerea că diplomatul va regreta, relatează RIA Novosti.

Linkevicius a publicat un colaj din două fotografii: una cu podul, cealaltă cu lansarea unei rachete. Imaginile au fost însoțite de un tex: „Dacă cineva nu a avut încă posibilitatea de a se fotografia pe Podul Crimeii, mai este timp”.

Un comentariu care a stânit reacția lui Polianski.

„Se pare tweet-ul de tristă amintire al lui Radoslaw Sikorski (acum ministru de Externe al Poloniei, n.r.) despre acțiunea de sabotare a gazoductelor Nord Stream, postare ștearsă ulterior cu lașitate, îi inspiră pe slugarnicii bișoni baltici americani. Acum ei latră furibund, dar vor scânci amarnic mai târziu, când va veni ziua judecății și vor regreta pentru toate aceste greșeli făcute”, a scris Polianski.

În septembrie 2022, Sikorski, care pe atunci nu ocupa funcția de șef al Ministerului de Externe, s-a remarcat prin faptul că a anunțat participarea SUA în operațiunea de aruncare în aer a conductelor Nord Stream. ”Fleacuri, dar este plăcut”, a scris el, la acea dată, pe Twitter sub fotografia de la locul exploziei. ”Multumesc, SUA”, a adăugat el, fără a preciza ce are în vedere. Ulterior, Sikorski a postat pe profilul său un citat din președintele american Joe Biden, care a amenințat că va distruge gazoductul Nord Stream 2.

La începutul lunii aprilie, ziarul britanic The Guardian a publicat, citând oficiali de rang înalt ai Direcției Principale de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei, o declarație conform căreia GUR intenționează să atace din nou Podul Crimeii și că ar putea încerca în prima jumătate a anului 2024.

În noaptea de 17 iulie 2023, autoritățile de la Kiev au atacat Podul Crimeii cu două șalupe fără pilot. Explozia a deteriorat partea de autostradă a podului. O fetiță a fost rănită, părinții ei au murit. Podul a fost complet refăcut, iar traficul redeschis pe toate cele patru benzi, pe 14 octombrie.

Primul atac asupra podului a avut loc la primele ore ale dimineții de 8 octombrie 2022 – pe partea carosabilă a podului a sărit în aer un camion, deflagrația antrenând aprinderea a șapte vagoane-cisternă pline cu carburanți care circulau pe calea ferată. Trei persoane, aflate într-un autoturism care circula pe lângă camion, au murit.

Potrivit informațiilor FSB, atacul terorist a fost organizat de Direcția Principală de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei și, personal, de șeful acestei instituții, Kirill Budanov.

Kremlinul a subliniat în repetate rânduri că metodele teroriste ale regimului de la Kiev, care atacă obiective civile, confirmă și mai mult necesitatea ducerii la îndeplinire totală a obiectivelor operațiunii speciale.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    I s-a urât cu binele? Cred că în curând o să-i ia mama dracului pe toți acești nemernici, care nu au în capul lor sec decât distrugerea Rusiei. Sper să apuc și eu ziua în care vor plăti cu vârf și îndesat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2855018