Hot News
Actori din Germania și Mexic, premiați la Festivalul de film de la Moscova
28/04
Vizita lui Blinken a dezvăluit slăbiciunea SUA în fața Chinei
29/04

Matvienko și Volodin, despre rezoluția APCE privind ”decolonizarea Rusiei”

Viaceslav Volodin și Valentina Matvienko/ Foto: lenta.ru

Președinta Consiliului Federației, Valentina Matvienko, și președintele Dumei de Stat, Viacheslav Volodin, s-au exprimat în legătură cu rezoluția Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE). Un document care lansează un apel la „decolonizarea Rusiei de dragul democratizării țării”, relatează osnmedia.ru.

Într-un interviu acordat de cei doi politicieni jurnalistului Pavel Zarubin, Matvienko a subliniat că APCE reprezintă o structură goală, lipsită de importanță, părtinitoare și rusofobă. Ea i-a sfătuit pe politicienii europeni să citească manualele de istorie.

„Este deja o rusofobie otrăvitoare – nu mai știu ce să spună, ce să inventeze. Și, firește, visează de mult, și nu mai fac un secret din acest lucru, să prăvălească Rusia, să o împartă în bucăți separate, pentru ca după aceea să vină să colonizeze Rusia și să fie stăpânii țării noastre”, a spus Matvienko, ale cărei vorbe au fost citate de Pavel Zarubin.

La rândul său, Volodin a declarat că APCE este o structură creată de Washington și Bruxelles cu scopul de a menține agendele lor politice în mințile autorităților țărilor europene. Politicianul rus a subliniat că organizația a încetat de mult să adopte vreo decizie în mod independent. În schimb, ea se ocupă doar de ”politicianism și face rău socității”.

Anterior, Volodin a punctat, într-o postare pe canalul său de pe rețeaua Telegram, consecințele politicii anti-ruse a Finlandei. Potrivit spuselor sale, țara a coborât cortina de fier, s-a privat de dezvoltare, și-a pierdut suveranitatea.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Ca să vezi ce preocupări ,,inteligente” au unii din APCE. Mă mir că nu le explodează capul de la atâta gândire. Ăștia vorbesc de decolonizare, ei care și acum au colonii prin toată lumea? Căci presupun că marii agitatori sunt Franța, Germania și Marea Britanie, la îndemnul Statelor Unite, altă țară colonizatoare. Rusia ce colonii are, unde? Că vor să facă Rusia bucăți și să o împartă între ei, asta e altceva. Păi, să le intre bine în cap: asta nu se va întâmpla niciodată! Au înființat APCE în 1949, iar din 1996, de când Rusia este membră, nu i-au acordat niciodată președinția! În schimb, Franța a avut de 6 ori președinte, iar Marea Britanie de 3 ori, restul de 11 state de 1-2 ori. Din cele 47 de state membre, doar 13 țări au avut ca președinte în Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei. Restul sunt de formă? Mă refer în special la Rusia, care are un număr de parlamentari delegați egal cu Franța, Germania, Marea Britanie și Italia: 18. Adunarea, care se întâlnește la Strasbourg, se pare că are înscrisă în agenda sesiunilor plenare doar situația Rusiei. Alte probleme nu sunt în lumea asta, totul merge perfect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2855116