Hot News
MAE rus a răspuns la acuzațiile Ucrainei legate de Bucea
29/04
Dmitri Peskov: Declarațiile lui Duda au provocat spaimă în SUA și Europa
29/04

În Adveevka au fost găsite mormintele unor civili cu urme de tortură

Avdeevka/ Foto: RIA Novosti

În Avdeevka au fost descoperite morminte ale unor civili care prezintă urme de tortură, a anunțat consilierul șefului DNR, Igor Kimakovski, relatează Gazeta.ru.

„În procesul de deminare a orașului Avdeevka, au fost găsite morminte noi ale unor civili. Aveau mâinile legate la spate, iar picioarele erau înfășurate cu bandă adezivă”, a spus el.

Kimakovski a adăugat că, înainte de moarte, acești oameni au îndurat torturi. El a adăugat că toate aceste morminte au fost săpate în grabă.

Anterior s-a anunțat că, la Avdeevka, geniștii au neutralizat zeci de mii de muniții. O sursă a agenției TASS a subliniat că procesul de deminare și neutralizare a obuzelor continuă și în ziua de astăzi, zilnic prin mâinile geniștilor trecând sute de unități de muniție.

Se precizează că la Avdeevka au fost găsite, de asemenea, vechi muniții aparținând NATO.

În noaptea de 17 februarie, comandantul șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, Aleksandr Sîrski, a anunțat retragerea trupelor de la Avdeevka și „trecerea în apărare pe linii mai avantajoase”. Liderul ucrainean Volodimir Zelenski a declarat, la Conferința de Securitate de la München, că decizia de a părăsi orașul, una dintre principalele zone fortificate ale Forțelor Armate ale Ucrainei din Donețk, a fost luată cu scopul de a proteja viețile oamenilor.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Lumea se face complice la aceste crime prin ipocrizie și indiferență. Acum naziștilor nu li se mai pregătește un proces ca la Nürnberg, ci li se va organiza o gală specială unde vor fi decorați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2856216