Hot News
Vizita lui Blinken a dezvăluit slăbiciunea SUA în fața Chinei
29/04
În Adveevka au fost găsite mormintele unor civili cu urme de tortură
29/04

MAE rus a răspuns la acuzațiile Ucrainei legate de Bucea

Maria Zaharova/ Foto: URA.ru

Rusia a prezentat în repetate rânduri dovezi că presupusul „masacru de la Bucea” a fost o înscenare, a declarat reprezentanta oficială a Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, citată de agenția URA.ru.

„Într-adevăr, Rusia a spus în repetate rânduri, cu dovezile pe masă, că așa-numitul masacru de la Bucea este o înscenare cinică. Ca de obicei, scrisoarea trimisă de misiunea permanentă ucraineană, nu conține dovezi, ci doar acuzații nefondate și trimiteri la „concluziile fără echivoc” ale așa-numitei comisii internaționale independente de anchetă pentru Ucraina”, a spus Zaharova, citată de biroul de presă al MAE. Ea a adăugat că, pornind de la cifrele prezentate de partea ucraineană, militarii ruși ar fi trebuit să comită într-o singură zi 272 de crime, ceea ce este teribil de nerealist.

În același timp, Zaharova a amintit că personalul militar al Forțelor Armate ale Rusiei a acordat în mod activ ajutor umanitar populației locale, aducând și distribuind 452 de tone de încărcătură umanitară. În perioada în care orașul s-a aflat sub controlul temporar al militarilor ruși, în localitate a funcționat rețeaua de telefonie mobilă și nici un localnic nu a raportat cazuri de violență, a concluzionat reprezentanta oficială a ministerului rus de Externe.

În 2022, a avut loc „masacrul de la Bucea”. Tot atunci, partea ucraineană a difuzat o informație care îi punea pe soldații ruși într-o lumină proastă, acuzându-i de uciderea civililor. Este important de menționat că, în momentul publicării acelor articole, militarii ruși părăsiseră deja orașul, motiv pentru care nu puteau participa la evenimentele despre care a vorbit partea ucraineană.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Este revoltător că Rusia trebuie să se justifice în fața regimului nazist din Ucraina. Și mai supărător e faptul că multe state susțin aberațiile guvernului ucrainean. Și mă refer la statele care au provocat adevărate masacre în lume, care au aruncat cu bombe atomice peste oameni nevinovați, care au aruncat cu napalm peste sate lipsite de apărare, care au gazat oameni în lagăre de concentrare, care au ras de pe fața pământului Dresda și alte orașe, care au ucis atâția oameni încât nu-mi permite spațiul să-i enumăr. Nimeni nu mai amintește de masacrul Belgiei asupra poporului congolez. Aproape 15 milioane de congolezi au fost uciși, populația țării reducându-se la jumătate. Regele Leopold a l II-lea a dobândit oficial drepturi asupra teritoriului Congo în 1885 și l-a declarat proprietate privată, numindu-l Statul Liber Congo. Până în 1908 armata lui a comis numeroase atrocități asupra populației, iar din 1908 (când a devenit colonie belgiană) și până în 1960 când Congo și-a dobândit independența, această țară a fost furată de bogatele ei resurse naturale. Toate aceste țări ,,civilizate”, care au comis numeroase masacre, care au avut colonii (și încă mai au) pe care le-au jefuit de toate bogățiile, toate acestea acuză Rusia de crime și doresc s-o ,,decolonizeze.” Chiar nu mai au nici un pic de rușine? Mai au curajul să vorbească, nu mai au deloc conștiință?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2856204