Hot News
”Vom supraviețui?” În Polonia s-a dat alarma din cauza avertismentului Rusiei
06/05
Kremlinul, despre decizia privind exercițiile nucleare
07/05

Papa a explicat în ce condiții va merge la conferința pentru Ucraina

Papa Francisc/ Foto: RIA Novosti

Papa Francisc este gata să meargă în Elveția la conferință pentru Ucraina doar dacă este invitată acolo și Rusia, a declarat pentru RIA Novosti președintele Uniunii Mondiale a Vechilor Credincioși, Leonid Sevastianov, care menține legătura cu Suveranul Pontif.

Președintele Confederației Elvețiene, Viola Amherd l-a invitat pe șeful Bisericii Catolice să ia parte la conferința de pace pentru Ucraina, programată pentru luna iunie, lângă Lucerna.

„Papa a spus că va merge la conferință doar dacă va fi invitată și Rusia” la acest eveniment, a declarat Sevastyanov pentru RIA Novosti, citând din corespondența personală cu Suveranul Pontif.

Anterior, el a declarat pentru RIA Novosti că Papa condamnă furnizarea de arme către Kiev.

Conferință pentru Ucraina va desfășura în perioada 15-16 iunie nu departe de orașul elvețian Lucerna. Rusia nu va fi prezentă la lucrări. La întâlnire au fost invitate aproximativ 160 de state.
Ambasadorul Rusiei la Berna, Serghei Garmonin, a declarat anterior pentru RIA Novosti că Rusia nu va participa în niciun format la conferința pentru Ucraina din Elveția, al cărei scop este de a da ultimatum Moscovei. El a adăugat că această conferință se va transforma într-o campanie de PR zgomotoasă, dar goală. Purtătorul de cuvânt al președintelui, Dmitri Peskov, a declarat anterior că procesul de negocieri privind Ucraina fără participarea Rusiei nu are sens.

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat într-un interviu acordat zilele trecute postului de televiziune bosniac ATV, că unele țări care au decis să participe la întâlnirea din Elveția intenționează să facă acest lucru doar pentru a explica inutilitatea organizării unui astfel de eveniment fără participarea Rusiei și pe baza ultimatumurilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2860686