Hot News
Papa a explicat în ce condiții va merge la conferința pentru Ucraina
06/05
Vladimir Putin: Discursul de la ceremonia de învestire a președintelui Federației Ruse, 7 mai 2024. Text integral
07/05

Kremlinul, despre decizia privind exercițiile nucleare

Foto: TASS

Liderii occidentali au planificat ”să-i alinieze pe soldații NATO în fața militarilor ruși”, este o nouă spirală a escaladării, a declarat Dmitri Peskov. Drept răspuns, Rusia va desfășura, din ordinul lui Putin, exerciții cu forțe nucleare tactice, relatează RBC.

Exercițiile planificate de Rusia cu scopul creșterii nivelului de pregătire a forțelor nucleare tactice au legătură cu declarațiile oficialilor occidentali pe tema trimiterii de contingente armate în Ucraina, a anunțat reprezentantul președintelui, Dmitri Peskov.

El a explicat că este vorba despre afirmațiile președintelui Franței, Emmanuel Macron, ale „reprezentanților britanici” și ale „reprezentanților Senatului SUA”.

„Ei au spus că sunt gata și chiar intenționează să trimită contingente armate în Ucraina, adică să-i alinieze, practic, pe soldații NATO în fața militarilor ruși. Este, categoric, o nouă spirală a escaladării stării de tensiune. Ea este fără precedent, reclamă o atenție deosebită și măsuri deosebite, a adăugat Peskov, citat de agenția Interfax.

RBC amintește că președintele Vladimir Putin a spus anterior că, în ochii Moscovei, forțele armate occidentale vor fi intervenționiste. „Astfel vom trata acest lucru, dacă ele vor apărea pe teritoriul Ucrainei. Ei înțeleg acest lucru”, este de părere șeful statului.

Ministerul Apărării a anunțat luni dimineață că armata rusă va organiza în viitorul apropiat exerciții „în vedere prelucrării practice a chestiunilor care țin de pregătirea și utilizarea armelor nucleare tactice”. Ordinul în acest sens a fost dat de Putin. Ele se vor desfășura ”ca răspuns la declarațiile și amenințările provocatoare lansate de unii oficiali occidentali la adresa Federației Ruse”, pentru a menține în stare de pregătire efectivul militar și tehnica de luptă, a explicat ministerul citat.

La manevre vor participa unitățile de rachete ale Districtului Militar de Sud, cu implicarea aviației și a Marinei Miltiare.

Potrivit lui Macron, este posibil ca trupe să fie trimise în cazul în care trupele ruse vor progresa și dacă va fi primită o solicitare în acest sens din partea autorităților Ucrainei, care nu există însă deocamdată. Liderul francez nu a exclus nici efectuarea de operațiuni împotriva trupelor ruse și a subliniat: este un scenariu nedorit, dar astfel de planuri trebuie să se prelucreză.

Kievul nu consideră necesară în acest moment prezența armatelor occidentale în Ucraina, țara având doar nevoie de tehnică de luptă din străinătate. Totodată, premierul Denis Șmîgal nu a exclus că ar putea veni momentul pentru o asemenea solicitare adresată statelor occidentale.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Rusia are dreptul să organizeze orice fel de exerciții militare. Este un stat suveran și nu trebuie să ceară voie nimănui. Când NATO a făcut tot felul de exerciții în apropiere de granițele Rusiei, nu s-a scandalizat nimeni. Acum, că e vorba de Rusia toți sar de parcă a dat damblaua în ei. Exercițiile astea nucleare poate îi trezesc pe unii la realitate. Uneori e nevoie de leacuri amare pentru a tămădui lumea, dar și de adevăruri dureroase pentru a se dezmetici din amorțeala în care zace de atâta timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2858591