Hot News
Mișustin: Economia UEEA a crescut cu 3,8% la sfârșitul anului 2023
28/04
Cei mai mari înotători ai lumii pregătesc un proces de milioane de dolari împotriva WADA
28/04

China cere ONU să investigheze exploziile de la Nord Stream

Geng Shuang/ Foto: Vedomosti

China îndeamnă la deschiderea unei investigații internaționale sub egida Națiunilor Unite în cazul exploziilor de la gazoductele Nord Stream, a declarat ambasadorul Chinei la organizația mondială, Geng Shuang, la reuniunea Consiliului de Securitate al ONU, relatează Vedomosti.

„Mulți membri ai Consiliului de Securitate, inclusiv China, au cerut o anchetă profesională, obiectivă și imparțială pentru a stabili adevărul cât mai repede posibil și pentru a-i trage la răspundere pe cei vinovați, astfel ca pe viitor să fie prevenite asemenea incidente”, a spus diplomatul chinez.

”Îndemnăm țările corespunzătoare să conlucreze în mod activ și să coopereze cu Rusia în cadrul unei investigații comune”, a spus Geng Shuang.

Gazoductele Nord Stream din Marea Baltică au fost aruncate în aer pe 26 septembrie 2022. Doar unul dintre cele două fire ale gazoductului Nord Stream 2 a rămas întreg, dar nu este folosit pentru transportul de gaz, deoarece Germania nu a permis intrarea în funcțiune a conductei după finalizarea lucrărilor de construcție.

În februarie, Procuratura Suediei și poliția austriacă au oprit investigațiile legate de exploziile de la cele două gazoducte. Oamenii legii din cele două țări nu au reușit să-i identifice pe vinovați. Procuratura Generală a Germaniei continuă, totodată, investigațiile.

Kremlinul a cerut în repetate rânduri o anchetă independentă și permisiunea ca Rusia să participe la această operațiune. Oficialii ruși au vorbit anterior despre implicarea țărilor occidentale în sabotarea conductelor de gaz.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    De un an și jumătate sabotorii celor două gazoducte își savurează ,,victoria.” Oare ce ar merita ei și cei care împiedică efectuarea unei anchete profesionale și cinstite?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2855141