Hot News
Kremlinul a răspuns la articolul din Die Welt despre motivul Kievului de a refuza pace la Istanbul
28/04
China cere ONU să investigheze exploziile de la Nord Stream
28/04

Mișustin: Economia UEEA a crescut cu 3,8% la sfârșitul anului 2023

Mihail Mișustin/ Foto: Vedomosti

Economia Uniunii Economice Eurasiatice (UEEA) a afișat, la sfârșitul anului 2023, o creștere de 3,8%, a anunțat premierul rus Mihail Mișustin la sesiunea strategică privind integrarea eurasiatică. Discursul său a fost publicat de serviciul de presă al guvernului, precizează Vedomosti.

„Pe baza rezultatelor anului trecut, creșterea Produsului Intern Brut în UEEA este estimată la 3,8%, ceea ce este peste media mondială. Și, desigur, considerabil mai bine decât în Uniunea Europeană, unde a fost de aproximativ 0,5%”, a spus Mișustin.

El a adăugat că ritmul de creștere a PIB-ului țărilor UEEA sunt mai mari decât în țările Comunității Statelor Independente (CSI), care nu participă la formatul de integrare aprofundată.

Mișustin a mai anunțat, totodată, că anul trecut comerțul reciproc în UEEA a atins un record de 7,4 trilioane de ruble. „Aproape de două ori mai mult decât în momentul creării [uniunii]. În timp ce, în Comunitatea Statelor Independente, acest indicator a depășit pragul de 10 trilioane de ruble”, a spus premierul.

Schimburile comerciale în cadrul Statului Unional – dintre Rusia și Belarus – s-a apropiat de 4 trilioane de ruble.

În bilanțul de activitate pe anul trecut prezentat pe 3 aprilie în Duma de Stat, Mișustin a anunțat că, în 2023, PIB-ul Rusiei a crescut cu 3,6%. Tot atunci, el a precizat că, potrivit estimărilor Băncii Mondiale, Rusia intră în topul celor mai mari cinci economii ale lumii la paritatea puterii de cumpărare. Potrivit premierului, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a stabilit un „obiectiv mai ambițios” pentru guvern – să intre în top 4.

Pe 11 aprilie, Banca Mondială și-a îmbunătățit până la 2,2% prognoza de creștere a PIB-ului Rusiei pentru 2024. În plus, prognoza de creștere a PIB-ului pentru 2025 a fost ridicată la 1,1% de la 0,9%. În ianuarie, se prognoza o creștere de PIB de 1,3% a PIB-ului Rusiei pentru anul curent.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    La mai mult și la mai mare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2853529